Mısır'da mahkeme salonunda hayatını kaybeden ülkenin demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Mardin’in Midyat ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı ve basın açıklaması yapıldı.

Bahçelievler Mahallesinde Hz. Veysel Karani Camisi'nde Cuma Namazının ardından düzenlenen gıyabi cenaze namazına, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

STK Platformu adına basın açıklamasını Molla İbrahim Akar, Bugün burada, çıkarıldığı mahkemede Müslümanların onurunu savunurken şehadete yürüyen Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehadetine şahitlik etmek, yıllardır onu zindanda tutan zalimleri lanetlemek ve safımızı belli etmek için toplanmış bulunduklarını söyledi.

Midyat Sivil Toplum Platformu mensupları olarak şehidimize Allahtan rahmet diliyor ve tüm İslam alemine sabırlar niyaz dileyen Akar, “Bugün burada bir kere daha, Mısır’daki idamların durdurulması için dünya Müslümanlarını direnişe, İslam İşbirliği Teşkilatını göreve çağırıyoruz. Bizlerde Müslümanlar olarak bu olaylardan ders çıkararak, yaşadığımız coğrafyada birliğimizin kardeşliğimizin her şeyden önemli olduğu şuuruyla hareket etmeli, küresel oyuncuların oyunlarına gelmemeliyiz. Emperyalizmin Mısır’daki maşası zalim Sisi ve destekçilerini lanetliyoruz. Başta şehit Muhammed Mursi olmak üzere İslam davasının Mısırdaki bayraklaşan isimleri Şehit Hasan El Benna’ya, Şehit Seyyid Kutub’a, Şehit Esma Biltaci’ye ve idam edilen genç kardeşlerimize şehadetleri vesilesiyle Yüce Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve bütün İslam ümmetine başsağlığı diliyoruz.” diye konuştu.