Midyat’ta faaliyet yürüten Midyat İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (MİHDER) ve ÖNDER Midyat Temsilciliği yaptığı basın açıklamasıyla Mütercimler’in İHL mezunları ile ilgili sarf ettiği sözlere sert tepki gösterdi.

Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen, bazı STK temsilcileri ve İHL mezunlarının katıldığı basın açıklamasını MİHDER Başkanı ve ÖNDER Midyat Temsilcisi Hıdır Atasal yaptı.

“Mütercimler’in İHL mezunlarına ilişkin çirkin sözlerini kınıyor ve lanetliyoruz”

Erol Mütercimler’in  7 Eylül Pazartesi akşamı bir TV programında İHL mezunlarına ilişkin çirkin sözlerini kınıyoruz lanetliyoruz diyen Atasal açıklamasında şunları söyledi;

 “O sözlerini kendisine iade ediyoruz ve diyoruz ki asıl sahtekâr ahlaksız ve cinsi sapık ancak senin gibi sahte Kemalistlerdir diyoruz. Erol Mütercimler, Fatih Nurullah takma adlı bir sapığı eleştirirken onun imam hatip lisesi mezunu olup olmadığını dahi bilmeden bütün sakallıları dede zannedip bütün tarikat şeyhlerini İHL mezunu oldukları zannıyla kinini kusmuştur. Fatih Nurullah adlı kişi Haydarpaşa Erkek Lisesi ve İstanbul Spor Akademisi mezunudur. Ne İHL  ile ne de İlahiyat Fakültesi ile uzaktan yakından hiçbir ilgi ve alakası yoktur.”

“Mütercimler ve benzerleri İHL mezunlarının başarılarını hazmedemiyor çekemiyorlar”

Erol mütercimler gibi sahte Kemalistler bilmelidirler ki hiçbir sapık tarikat şeyhi İHL mezunu değildir ve hiçbir İHL’den sapık tarikat şeyhi ve müridi çıkmaz diyen Atasal, açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı;                                          

“Aslında, Erol Mütercimler gibi Kemalistler ve azılı laikçiler İHL mezunlarının başarılarını hazmedemiyor çekemiyorlar. Çünkü onların kafalarındaki İHL mezunu, cahil hiçbir işe yaramayan veya devlette sadece hizmetçi statüsünde bulunan kimselerdir. Erol Mütercimler gibi Laikçi azınlık ve Kemalistler yıllarca İHL mezunlarını ve dindar Müslümanları gerici yobaz olarak nitelendirmiş ve her fırsatta onlara kinlerini ve düşmanlıklarını gizleyememişlerdir. Onları asıl çileden çıkaran ise İHL mezunlarının Türkiye’yi dönüştüren başarılarıdır. İHL mezunları yıllarca önlerine konan tüm engelleri aşarak başarıdan başarıya koşmuş ve destanlar yazmışlardır. Onların çekemediği ve kıskandığı İHL mezunlarının halk nezdinde ki yüksek itibarı ve devlet kademelerindeki hızlı yükselişleridir. Onların Bakan, Milletvekili, Başbakan ve nihayet Cumhurbaşkanı olmalarıdır. Bakanlar Kurulu’na girmeleridir.”  

“Mütercimler ve onun zihniyetindekiler, halkın inancını küçümsemeyi aydınlık zanneden zavallılardır”

Atasal konuşmasının devamında ise, “Erol Mütercimler ve onun gibi Kemalistlere ve azgın laikçilere diyoruz ki basında ve kamuoyunda sapık olarak bildiğiniz hiçbir kimse İHL mezunu değildir. Buradan tüm basına ve kamuoyuna ilan ediyoruz ki İHL mezunları tüm eksikliklerine rağmen başlangıcından bugüne kadar hâlâ bütün diğer emsallerinden çok daha temizdir en az suça bulaşan kimselerdir en fazla ahlaklı insanlardır en çalışkan kimselerdir en lekesiz kimselerdir.  Çünkü imam hatipler saf ve masum Anadolu çocuklarından oluşmaktadırlar. Erol Mütercimler gibiler ve benzerleri bu topraklarda yaşamasına rağmen bu toprakların halkını, inancını küçümsemeyi aydınlık zanneden zavallılardır.”ifadelerini kullandı.  

“Mütercimler Üniversite’den atılacağını bildiğinden kendisi istifa etmek zorunda kalmıştır”

Atasal, “Erol Mütercimler’in hezeyanlarına karşı Türkiye’deki İHL mezunları gereğini yapmış ve Türkiye çapında kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Erol Mütercimler ordudan atıldığı gibi haliç Üniversitesi’nden de atılacağını bildiğinden kendisi istifa etmek zorunda kalmıştır. Umuyoruz ve diliyoruz ki bundan sonra televizyon programlarında konuşan herkes İHL mezunları hakkında konuşurken genellemeci bir dil kullanmaz itham etmez yalan ve iftiralarda bulunmaz ve bulunmamalıdır. Bu da herkese ibret olsun ders olsun.”

Sona olarak Atasal,  Peygamberimize ve Kur’anı kerime yapılan saldırılara tepki göstererek, “Son günlerde Peygamber Efendimiz’e  (Salallahü aleyhi ve sellem)  ve Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerime yapılan hakaret ve saldırıyı kabul etmeyip, her alanda tepki göstermeyi Resulullah’ı seven herkesin üzerine farz biliyor ve bu çirkin olayı destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u da lanetliyoruz.” diye konuştu.