Of’lu Derneklerden Sığınmacılara Yardım Eli

Oflu sivil toplum kuruluşlarından Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara yardım eli.

İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzonlu derneklerden sığınmacılara yardım kampanyası sürüyor.

Her Yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Dış güçlerin karıştırmak için, silah gönderdiği bölgeye biz barış için yardım topladıklarını söyledi.

Midyat Konaklama Tesisi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kampında Barınan Suriye ve Irak uyruklu geçici sığınmacı ailelerin çocuklarına yardım toplama çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.

Öztürk, “Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Midyat ilçesindeki kapma yerleştirilen Suriyeli ve Iraklı mültecilerin kamlarını ziyaret ettik. Bu ziyaretlerden çok etkilendim. Daha fazla ne yapabiliriz diye düşündük. Ve yardım kampanyası başlattık. Sığınmacı ailelerin çocuklarına, temel gıda maddesi, hazır giyim ve eşya göndermek için çalışma başlattık. Of Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral, Of Cumapazarı Derneği Başkanı Yaşar Çakır, 20 koli hazır giyim yardımında bulundu. Yaptıkları yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan kullanmadıkları fazla eşyaları bize göndermelerini rica ediyoruz. Toplayacağımız yardımları 15 Şubat tarihinde Tır ile Midyat’ta yerleştirilen sığınmacılara göndereceğiz.” Dedi.  

Selahattin Erol