Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), il sınırları içerisinde ücretli öğrenci taşımacılığı yapan okul servis araçları için 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak öğrenci servis ücret tarifesini belirledi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplantısı gerçekleşti. Toplantıda gündeme gelen 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına ait öğrenci servis ücretlerinin yeni fiyat tarifesi belirlendi.

Servis taşımacılığı için 0-5 kilometreye kadar 120 TL, 5-10 kilometreye kadar 140 TL, 10-20 kilometreye kadar 180 TL, 20-30 kilometreye kadar 220 TL, 30 kilometreden sonra kilometre başına ise 3,5 TL olarak ücretlendirildi. Kararda, "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri gereği servis araçlarında rehber personel bulundurulması zorunlu hallerde rehber personel ücreti 40 TL alınacak.

UKOME’nin aldığı kararla, tarifedeki ek şartlar ise şöyle:

1- Rehber personelin zorunlu olduğu okullar için Rehber Personel ücreti olarak öğrenci başına aylık 40,00-TL Ücret alınır. Aynı serviste kardeş olması halinde kardeşlerden rehber personel ücreti alınmaz.

2- Servis Ücreti 2019-2020 Eğitim öğretim dönemi üzerinden hesaplanır.

3- Yıllık peşin ödemelerde tarife üzerinden en az %5 indirim uygulanır. Taşımacı, öğrencinin ikametgâh değişikliği, okul değişikliği, okul okuma hakkını kaybetmesi ve tedavisi uzun süreli hastalık hallerinde kalan servis ücretini iade etmek zorundadır.

4- Bu tarifenin servis aracının görünür bir yerinde bulundurulması/asılması zorunludur.

5- Bu fiyatlar 2019-2020 Eğitim-Öğretim dönemi için aylık olarak sadece en yakın gidiş mesafesi üzerinden kilometre ölçümü yapılarak; bir gidiş-dönüş için geçerli olup, tam gün öğretim yapan eğitim kurumlarında ara servis yapılması halinde mevcut fiyatlara %30 ilave edilir.

6- Kardeş indirimi; gerekli belgeler ibraz edilmesi ve aynı okula gitmeleri halinde birinci çocuk tam, ikinci çocuk %20, üçüncü çocuktan itibaren %30 indirim olarak uygulanır.

7- Okul servis araçları yarıyıl tatilinde (taşıma yapmadığı sürede) Öğrencilerden ücret almayacaktır

8- Bu tarifede yer alan Ücretler azami hadleri gösterir.

9- Fiyatlara KDV dahildir.

10- Etüt, gezi vb. etkinlikler bu fiyatlara dahil değildir.

11- Belirlenen ücretlerin üstünde ücret aldığı tespit edilen servis tüzel/gerçek kişisine 1608 sayılı Kanuna göre işlem tesis edilir.

Midyat Gundem / Yusuf Erol