Sağlık çalışanlarına şiddete Midyat’tan tepki

Mardin’in Midyat ilçesinde sağlık çalışanları tarafından, yapılan basın açıklamasında sağlık çalışanlarına karşı şiddet kınandı.

Midyat İlçe Sağlık Merkezi önünde yapılan basın açıklamasını Aile Hekimi Doktor Abdülaziz Deniz okudu

“Canımız yanıyor, isyan ediyoruz! Can güvenliği istiyoruz! Korku değil, onur duyarak mesleğimizi sürdürmek ve yaşamak” istiyoruz şeklinde konuşmasına başlayan Deniz şunları söyledi:

“Her geçen gün sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulamalarının artığını Midyat’ta göz doktoru meslektaşımıza ve en son olarak 29 Mart tarihinde İzmir Bornova Yunus Emre 29 No’lu Aile Sağlık Merkezi (ASM)  de görevli sağlık çalışanlarına sopalı organize bir grubun, saldırısına uğradığını basından duyduk. Bu yaşanan hadiseyi Midyat Aile Hekimleri olarak şiddetle kınıyor ve meslektaşlarımıza büyük geçmiş olsun diliyoruz.”

“Halkımızın ilaç yazma konusunda bilgilendirilmesi gerekir”
Yetkili kurumların ilaç yazımı konusunda halkı bilgilendirmek için çalışma yapmaları gerektiğine dikkat çeken Deniz, “Sebep yine aynı maalesef, hasta olmadan ilaç yazmanın suç olduğunu tüm halkımızın bilmesini istiyoruz. Bu konuda Sağlık Bakanlığımızdan, İl Sağlık ve İlçe Sağlık Müdürümüzden halkı bilgilendirmek için bir takım çalışmalar yapmalarını bekliyor ve istiyoruz. Etkili ve etkin bir sağlıkta şiddet yasasının çıkarılması taleplerimizi siz değerli basın mensupları vasıtasıyla yöneticilerimizden talep ediyoruz. ‘Bıçağını, silahını, öfken, dışarıda bırakıp gel, bana dokunma, Doktoruna dokunma” şeklinde konuştu.

Ardından sağlık çalışanları, alkışlarla olayı protesto ederek görevlerinin başına döndü