Belediye Başkanı Şahin Belediye’yi 85 milyon borçlu olarak aldık

 Mardin'in Midyat ilçesinde Belediye Başkanı seçilen AK Partili Veysi Şahin, kurumunun borçlarını ve 16 günlük yapılan çalışmaları basına açıkladı.

31 Mart mahalli idareler seçiminde AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Veysi Şahin, Belediye Başkanlık makamında Belediye Başkan yardımcıları, Servet Yücel Oğuz, Metin Kutlu ve Abdurrahim Çelik ile birlikte ilk basın açıklamasını gerçekleştirdi.

2019 Yılı 01 Nisan ayından itibaren Midyatlıların bize vermiş olduğu onurlu ve gururlu görevi yerine getirebilmek için Midyat Belediye Başkanı olarak, çalışmaya başladıklarını ifade eden Şahin, oy veren vermeyen herkese teşekkür ederek, ayrım yapmadan herkesin belediye başkanı olduğunu söyledi.

  • Belediye’yi 85 milyon borçlu olarak aldık

Meclis üyesi arkadaşlarımızla ve bütün çalışan arkadaşlarımızla birlikte 7 gün 24 saat esasına dayalı bir şekilde Midyat’ımıza hizmet için kolları sıvadıklarını kaydeden Şahin şöyle konuştu: “ İlçemiz Midyat’ı mutlu insanların yaşadığı, çağdaş ve huzurlu bir kent yapacağımız ile ilgili projelerimizi paylaşmıştık. Projelerimiz yerine getirmek için çalışma arkadaşlarımla yoğun bir tempoda çalışmaya başladık. Devraldığımız çok ciddi borç yüküne rağmen moralimiz bozmadan hizmet ederek, projelerimizi bir bir yerine getirme sözümüzü gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Veysi Şahin Belediye’yi yaklaşık 85 milyon borçla devir aldığının altını çizerek işlerinin çok zor olduğunu ifade etti.

Midyat Belediyesinin bulunduğu durumu, paylaşmak amacıyla basın ile bir araya geldiğini belirten Şahin, şöyle konuştu: “31 Mart tarihinde yapılan seçimlerde, mazbatamızı aldıktan sora geldik ve göreve başladık. İlk işimiz Belediyenin borucunu, harcını, gelir ve giderini incelmek oldu. İki haftadır belediyedeki arkadaşlar aşağı yukarı net bir şekilde önüme getirdiler. Öncelikli konuların başında belediyenin genel borcudur. Belediyenin genel borcu elimizdeki verilere göre 83 milyon 866 lira 730 kuruş borcu bulunmaktadır. Bu borç son dönemi kapsamaktadır. Yani 2014-2019 yılları arasındadır. Daha önce belediyenin borcu olan 2014 yılındaki 6360 sayılı yasa ile büyükşehir belediyesine 80 milyon borç devir edilmiştir.  Belediye burada 2014 yılında borçsuz olarak girmiştir. Şuan ki 84 trilyona yakın borç 2014-2019 arasını kapsamaktadır.” Dedi.

  • Şahin, “Zorunlu olarak 250 belediye işçisi işten çıkarıldı”

Midyat Belediyesi’nde şu anda tahminen 676 kişiye yakın istihdam edildiğini kaydeden Şahin, bunların aşağı yukarı 250 sine yakını son üç ay içerisinde alınan kişiler olduğunu belirterek, “biz kimsenin işten çıkarılmasına, ekmeği ile oynanmasına ne razı olur, nede müsaade ederiz. Ama maalesef alınan bu işçiler üç aydır maaşlarını alamadığı gibi hakkıyla iş yapan çöpçü olsun diğer kadrolu kardeşlerimiz olsun onların maaşların ödenmemesine sebep olmaktadırlar. Bu vesile ile biz belediye yönetimi ve meclisi olarak son toplantıda karar aldık. Son üç ayda alınan işçileri mecburen işten çıkarmak durumunda kaldık.” Diye konuştu.

Borç miktarı, maaşlar, yapılan yatırımlar, sigorta, emekli sandığı, borçları belli olduğunu ifade den Şahin, “Bu şartlar altında, biz hiç bir şey yapmazsak, bir yıl içinde, ne bir yatırım nede bir iş yapabiliriz.” Dedi.

Şahin, şöyle devam etti:  “Çalışma ekibimizi kurduk. İlk Meclis Toplantımız ile komisyon ve kurullarımızı belirledik. Meclis toplantımızda daha önce söz verdiğimiz projelerimizi hayata geçirecek kararlar aldık. Söz verdiğimiz gibi makam aracımızı yeni evlenecek çiftlere gelin aracı olarak tahsis ettik. Yine söz verdiğimiz gibi Başkanlık maaşımı engelli kız çocuklarımıza aktarılmasını sağladık. Engelli Kardeşlerimiz için geliştirdiğimiz proje için ( Japon fonu )ile başvurumuzu yaptık. Belediyemizin Destek hizmetleri için hizmet kampüsü inşaatına başlandık. Eğitim Komisyonu Oluşturulduk. Proje Birimi Kuruldu. Söz verdiğimiz TOKİ Pazar yeri kuruldu. Karayolları Bakım evi, Estel Yenimahalle de yer alan Askeri lojman ve Gazino yerinin belediyemize devri için gerekli yazışmalar yapılmış olup sonuçlanması için işin takipçisi olacağız. Tarihi Dönüşüm projesi için çalışmalar hızlandırılmış olup Kültür Bakanlığından gerekli ödeneğin çıkartılması için yoğun çaba sarf edilecektir. Uzun yıllardır ihtiyaç duyduğumuz Sabit muayene araç istasyonu için gerekli girişimler başlatılmıştır. “Kongre, Fuar Ve Sergi Merkezi” için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlere başlandı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bize söz vermiş olduğu; 2 Adet Yüzme Havuzu, Tenis Kortu, 10 Adet Semt Sahası, Çok Amaçlı Spor Salonu, 2 Adet Gençlik Merkezi için gerekli girişimler başlatılmıştır. Bunların hayata geçirilmesi için işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca, Doğalgaz için ilk kazma 10 Mayıs’ta vuruluyor. Ramazan Ayında iftar çadırı kurulacak. Ağustos ayında uluslararası büyük bir etkinlik ile ilçemiz tanıtılacak. Eksik kalan kaldırımlar üç ay içerisinde tamamlanacak. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar kısa sürede tamamlanacak.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Selahattin Erol