Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Midyat ve Dargeçit İlçe Temsilciliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Dargeçit TÜGVA İlçe Temsilciliğinin açılışının ardından Midyat’ta gelen TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’a Midyatlılar büyük sevgi gösterisinde bulundular.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor salonunda düzenlenen açılış programı Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Türkiye’de sadece Mardin’de Midyat’ta temsilcileri kalan çok çük zümreler halen olduğunu belirterek, “Neden hala var, çünkü bizim ecdadımız yüzyıllar boyunca hoşgörüyü yaşatmıştır. Bu topraklarda kimsenin inancına bakmadan, rengine, kimliğine, dinine bakmadan birlikte yaşaması bir biriyle kucaklaşması buranın kültürü, buranın gereceği haline geldi.” dedi.

Bilal Erdoğan, “Bugün dünyadaki zulümlere batının seyirci kaldığını görüyoruz. Demokrasi, insan hakları ve özgürlük sadece işlerine geldiği zaman savundukları değerler olduğunu biliyoruz. Ne zaman devletimizi, milletimizi zayıflatmak istedikleri zaman aramıza nifak sokmak için yine bunları kullandılar. Ülkemizde bir kesimi kendi değerleriyle, devleti ve milletiyle kavgalı hale getirdiler, inançlarından kopardılar. O barbar Avrupa hala aynı Avrupa. Sadece menfaatleri için her şeyi göze alabilen insan hayatına değer vermeyen ama dünyayı oyalamak için her zaman insan haklarından özgürlüklerden dem vuruyorlar. Ecdadımıza layık bir gençlik bu topraklarda yeniden barışı ve huzurun egemen olmasına hizmet edecek inşallah. Bazıları Selahaddin Eyyubi'yi, Yunus Emre'yi, Veysel Karani' yi, Erzurumlu İbrahim Hakkı'yı tanımıyor, mesajlarından habersiz. Onlardan bu topraklara barış ve kardeşlik gelmesi mümkün mü, onlardan ancak hıyanet gelir. Biz onların kıskacındaki kardeşlerimizi de kurtarmak mecburiyetindeyiz." Diye konuştu.

Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin ise; “Globalleşme diye, batı kültürü diye, küreselleşme diye, bizi biz yapan değerler maalesef erozyona uğramaktadır. Biz modernleşme sürecini batıyı taklit ederek değil de, kendi milli birlik dokusu içerisinde bunun tamamlamak zorundayız. Avrupa’ya giden hemşerilerimizin bir çoğu aslında entegrasyon altında bir şekilde asimilasyona uğruyorlar. Bizde diyoruz ki el birliği ile gönül birliği ile bu vakfa destek olım.” Dedi.

21 Dönem Mardin Milletvekili ve AK Parti Midyat Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin’de, “Ben burada özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle Güneydoğu insanına ve azınlıklara verdiği önemini belirtmek istiyorum. Bizler Araplar, Kürtler, Türkler, Süryaniler hepimizin peşinden gideceği sadece Recep Tayyip Erdoğan’dır.” Dedi.

TÜGVA Midyat İlçe Temsilcisi Zeki Çiçek’te, “TÜGVA olarak amacımız milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde kalkınmasına rehberlik yapacak nesiller yetiştirmektir.” Çiçek daha sonra ilçede yaptıkları faaliyet ve çalışlarını anlattı.

TÜGVA Midyat Temsilciliği açılışının ardından AK Parti İle Başkanlığını ziyaret eden Erdoğan, daha sonra İlim Yayma Cemiyeti Midyat Temsilciliğini ziyaret etti. Burada eğitimlerini gören öğrencilerle bir süre sohbet eden Erdoğan, taleplerini dinledi.

Türkiye Gençlik Vakfı Midyat İlçe Temsilciliğinin açılışına, 21. Dönem Mardin Milletvekilleri Süleyman Bölünmez ve Nihat Eri, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, İlçe Müftüsü M.Şafi Bilik, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Tevfik Baysal, Mehmet Taş, İlim Yayma Cemiyeti Midyat Şube Başkanı Tarık Demir, TÜGVA Mardin İl Başkanı Mesut Çetin, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Midyat İlçe Temsilcisi Zeki Çiçek

Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan,

Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, 

21 Dönem Mardin Milletvekili ve AK Parti Midyat Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin ve Bilal Erdoğan

Bilal Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti Midyat Temsilciliğini ziyaret etmesi. 

AK Parti Midyat Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin

TÜGVA Midyat İlçe Temsilcisi Zeki Çiçek,

Midyat Gündem / Selahattin Erol