Vali Yaman,  İlim Yayma Cemiyetinin Programına katıldı

Vali Yaman, İlim Yayma Cemiyeti Midyat Şubesi tarafından düzenlenen programa katıldı.

Bir dizi temaslarda, bir gurup yol ve açılışlarda bulunmak için Midyat’ta gelen Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman ve beraberindekiler, İlim Yayma Cemiyeti Midyat şubesindeki gençlerle bir araya geldi.

Cumhuriyet Bulvarı’nda bulunan Kitap Kafe’de gençlere ve öğrencilere yönelik, düzenlenen programa, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri birlikte katıldı.

İlim Yayma Cemiyetinin Midyat Şube Başkanı Tarık Demir, İlim Yayma Cemiyeti'nin yöneticileri tarafından karşılanan Vali Yaman ve beraberindekiler, sıcak ve samimi bir ortamda geçen sohbet etme fırsatı buldu.

İlim Yayma Cemiyeti Midyat Şube Başkanı Tarık Demir, ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getirerek, İlim Yayma Cemiyetinin Midyat Şubesinin faaliyetlerini ve yeni hizmete giren Kitap Kafe çalışmaları hakkında bilgi verdi. Demir, “Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri düzenli bir şekilde bu kafeden istifade ediyorlar. Midyat’ta öğrencilerin okul dışında ev ortamını aratmayan nezih bir ortamda ders ve vakit geçirebilecekleri bir mekan teşekkül ettirdik. Dolayısıyla bu konuda da iyi bir eğitimci kadrosuyla gelen bu öğrenciler ile ilgileniyoruz, kitap okuyoruz, çeşitli sohbetler yapılıyor.” dedi.

Yaman, öğrencilerle yakından ilgilenerek, sohbet etti:

Gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Mustafa Yaman, Mardin’in yaş ortalaması 20 olan bir şehir olduğunu söyledi.

Yaman, “Sizlerle daha fazla vakit geçirmenin imkânlarını arıyoruz. Hükümetimizin de zaten, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hep bunu tavsiye ediyor. Bu nedenle de zaman zaman kimi bakanlıklarımız ve bazı kamu kurumlarımız gençlere ilişkin projelere imkân sağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, gençlere çok önem veriyor, Allah güç kuvvet versin. Gençlerde kendini bulmaya başladı, özellikle siyasette bulmaya başladı. Genç yaşta seçme, seçilme imkânı oluşturuldu ve her şeyden sizin istifade etmenize sunuluyor. Zaman zaman inşallah bir araya geleceğiz. Sizler adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Ne zaman ki biz sizinle bir araya gelmedik, sizinle ilgili bir şey yapmadık. Onun sorumlusuyuz, ondan büyük acı çekeriz. Ne varsa sizde var, bu ülkenin geleceği sizlersiniz” dedi.

Programda bir süre gençlerle ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile karşılıklı sohbet ederek konuşma fırsatı bulan Vali Yaman, düzenledikleri program ve davetleri dolayısıyla İlim Yayma Cemiyeti Midyat Şube Yönetimine tekrardan teşekkür etti.

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise,  “Benim kuşağım tabi ki sizin ki gibi şanslı değildi. Bizler çok şanssız bir kuşaktık. Kitap bulmak, işte kitapla tanışmak vesaire imkânlarımız çok kısıtlıydı. Mardin ile ilgili doğrusu dört başı mamur iki roman yazmak isterim. Eğer bunu yapmadan göç edersem bu dünyadan gözlerim açık gider. Burada geleceğin yazarları, geleceğin sinemacıları, tarihçileri var. Bundan eminim. Sizlerin arasından çıkacak bu türlü hünerli insanlar” dedi.

Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Çok nezih bir mekan, Kitap Cafe Midyat’ta böyle güzel mekanlar yakışır. Bölgemiz hep bu güzel hizmetlerle anılsın. Kitaplarla, asfalt yollarla anılsın. Güzel düşüncelerle, güzel etkinliklerle anılsın. Bu güzel esre katkı sunan emek harcayan kardeşlerimizi kutluyorum.  

Öğrencilerden Şehmus Akın ise, “Milletvekilimiz, valimiz, yetkili kişiler buraya, kafemize geldiler. Demek ki bize, gençlerimize, eğitime değer veriyorlar. Burada biz de gururlandık, bizi ziyaret ettiler. Tabi ki de canlı olarak daha önce hiçbir vali görmemiştik. Bizi etkilediler, 12’nci sınıfta okuyoruz. Yaşamlarından bize söz etiler, küçükken yaptıkları şeyleri anlattılar, bize örnek oldular” dedi.

Ziyarete, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Hakimoğlu, Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve İlim Yayma Cemiyeti'nin yöneticileri de hazır bulundu.