Yavuz’dan Dünya Diş Hekimliği Günü mesajı

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz, 20-26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığının stratejik planları arasında koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini geliştirmek ve sürdürmek olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Saffet Yavuz,  Mardin’de yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Mardin ilimizde ‘Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Programı’ kapsamında Anasınıfı, İlkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine Ağız Diş Sağlığı Farkındalık eğitimi verilmekte ve flor vernik uygulaması gerçekleştirilip, diş fırçası ve macun seti dağıtılmaktadır. Florürlü vernik uygulaması ile erken yaşta diş çürümelerinin ve kalıcı diş kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca 2015 yılından itibaren ilkokul 1.sınıf öğrencilerine diş taraması yapılmaktadır. Mardin ve Kızıltepe’de bulunan ADSM Merkezlerimizde Ağız ve Diş Sağlığının öneminin anlaşılması ve toplumda bu bilincinin oluşturulması için hizmetlerimiz ve faaliyetlerimiz devam etmektedir.’’

Mardin İl Sağlık Müdürlüğünün 22 Kasım Diş Hekimleri Günü dolayısıyla Diş Hekimlerine yönelik düzenlemiş olduğu yemekte konuşan İl Sağlık Müdürü Yavuz,  ‘’Sağlık Bakanlığı olarak 20-26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası vesilesiyle bütün ebeveynlerimizi, öğretmenlerimizi, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarını, medya kuruluşlarını ve toplumumuzun tüm üyelerini ağız diş sağlığı konusunda duyarlı olmaya ve yetkileri olmadığı halde diş hekimliği mesleğini icra ederek tehlike saçan kişilere karşı dikkatli olmaya davet ediyorum.  Bu meşakkatli yolda emek veren tüm diş hekimlerimizin 22 Kasım Diş hekimliği Gününü kutluyoruz.’’ dedi.