- Mardin'in Nusaybin ilçesinde araziye yerleştirilen fotokapan cihazıyla ilgilendiği sırada, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Yusuf Kurt'un cenazesi törenin ardından toprağa verildi

MARDİN  - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Süryani Yusuf Kurt'un cenazesi kilisede düzenlenen törenle defnedildi.

Nusaybin'in kırsal Dağiçi Mahallesi'nde, 22 Eylül'de, daha önce arazinin takibi amacıyla bölgeye yerleştirilen fotokapan cihazıyla ilgilendiği sırada teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren Kurt için, Midyat ilçesindeki Mor Abraham Kilisesi'nde tören yapıldı.

Törene, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Midyat Belediye Başkan Vekili Metin Kutlu, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, farklı şehirlerden ve yurt dışından gelen Süryaniler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurt'un Türk bayrağına sarılı cenazesi kiliseye getirildi.

Törende, Metropolit Aktaş tarafından yapılan dua ve ayinlerin ardından birlik ve beraberlik mesaj verildi.

Kurt'un polislerin omuzunda kilisenin bahçesindeki Süryani mezarlığına taşınan cenazesi burada toprağa verildi.

Törende Metropolitlik ve şehit ailesi adına açıklama yapan Midyat Kiliseleri Papazı İshak Ergün, "Bugün burada bu acıyı bizimle paylaşmak için buraya toplandığınız için hepinize Yuzuf Kurt'un babası olan Mıksi Hapsuno Kurt'un ailesi adına, bizim metropolit Samual Aktaş adına, Midyat Kiliseleri Yönetim kurulu başkan ve üyeleri adına hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Dolayısıyla bu merhum Yusuf Kurt'u bugün burada toprağa veriyoruz. Allah'ın dediği gibi 'Topraktan olduğun için tekrar toprağa döneceksin ve yeniden dirileceksin'. Bu diriliş ümidi ile onu toprağa veriyoruz. Katılımınız için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.