Restorasyonu Tamamlanan Zeynel Abidin Cami Törenle Açıldı

Ankara'da düzenlenen Vakıf Haftası ve Restorasyonu Tamamlanan 250 Eserin Toplu Açılışı programı kapsamında Mardin'de 3 tarihi eserin açılışı gerçekleştirildi. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 7 bölgeden canlı bağlantılar sağlanırken Nusaybin Zeynel Abidin Camisi ve Külliyesi'nden de canlı bağlantı yapıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıda vatandaşlara hitap ettiği törende Mardin'de 3, Diyarbakır'da da 8 restorasyonu tamamlanan eser hizmete açıldı.

Restorasyonu tamamlanan Zeynel Abidin Cami açılışına, Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, hükümetin destekleriyle yürütülen terörle mücadele çalışmaları sonucunda bölgede ve Mardin’de huzur ikliminin oluştuğunu söyledi.

Vali Yaman; şehirde sağlanan huzur ve terör odaklarının temizlenmesiyle Mardin’in her yönüyle geliştiğini kaydettiği konuşmasında; Mardin için yapılan destek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Yaman, "Huzur ve istikrar ile bölgemizde ve ilimizde istihdam, sanayi, ticaret, ulaşım, eğitim, kültür ve turizmle ilgili çalışmaların yanı sıra artık belediyelerde de çok önemli çalışmalar yapılmaktadır. Şehrimizde sağlanan huzurun yanında yerel yönetimlerde bizlere verilen görevler ile şehrimizin gelişimini de en anlamlı şekilde sağladık. Biz bundan sonra da vatandaşlarımızın mutluluğu için çaba vermeye devam edeceğiz”' dedi.

Konuşmaların ardından, açılış kurdelesini kestiler.

Zeynel Abidin Camisi:

Nusaybin’de, Suriye sınırına yaklaşık 250 metre uzaklıkta konumlanan Zeynel Abidin Camisi türbe üzerindeki kitabeye göre 12. yüzyılda yapılmış. Cami, minare, iki türbe, şadırvan, medrese odaları, mezarlık alanı ve yeni abdesthane yapılarından müteşekkil. Külliye, yapı olarak bahçeli, açık bir avlunun içerisinde şekillenmiş olup; genel olarak L plan şemasında kesme taş malzemeyle inşa edilmiş.

Selahattin Erol / Midyat Gündem