BAK 2020 Kolektif Video Üretim Atölyesi için başvurular başladı!

Anadolu Kültür ve Diyarbakır Sanat Merkezi tarafından yürütülen Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK, 2012’den bu yana ifade alanları sınırlı genç hikâye anlatıcılarının görsel üretimini destekleyen, bu bağlamda kolektif üretim alanları yaratmayı amaçlayan bir program. BAK Dersleri, Kolektif Üretim Atölyesi ve Video Geliştirme Atölyesi gibi buluşmalar aracılığıyla gençlerin kendi perspektiflerinden kentlerine dair görsel hikâyeler anlatmalarını destekleyen proje, aynı zamanda web sitesi www.sehrebak.org kanalıyla açtığı çağrılarla çevrimiçi sergiler düzenliyor, belgesel fotoğraf ve video alanında eleştirel metinler ve kaynaklar sunuyor. BAK Buluşmaları, bu yıl da Temmuz-Aralık boyunca gerçekleşecek Kolektif Video Üretim Atölyesi “Kulaktan Kulağa” ile heyecan verici bir üretim sürecine hazırlanıyor.

Yerleşik Anlatılar “Kulaktan Kulağa” Bozuluyor!

Şehir hikâyelerinin/efsanelerinin yerleşik anlatılara alternatif bir yerden eleştirel bir bakışla yeniden ele alınmasını amaçlayan “Kulaktan Kulağa” Kolektif Video Üretim Atölyesi, bir görsel araştırma ve üretim projesi olarak kurgulandı. Programda atölye katılımcıları, şehirle ilgili görsel hikâye anlatıcılığına dair tartışmaların yürütüleceği ve alternatif örneklerin paylaşılacağı çevrimiçi oturumlarda bir araya gelecek. Ardından gelen araştırma ve üretim sürecinin sonunda katılımcılar, şehre dair anlatıları yeniden yazmaya ve dönüştürmeye yönelik yaratıcı belgesel videolar ve deneme türünde filmler üretecek.

Temmuz-Aralık 2020 boyunca sürecek atölye Diyarbakır, Mardin ve Batman’dan kadın katılımcıların başvurusuna açık olacak. Programın yürütücülüğünü akademisyen ve sinema yazarı Ayça Çiftçi ile sanatçı Sevgi Ortaç yapıyor.

Atölyeye Başvuru Koşulları:

  • Diyarbakır, Batman ve Mardin şehirlerinden birinde yaşıyor olmak
  • Fotoğraf, video, görsel sanatlar ve kent araştırmaları ile ilgili olmak 
  • BAK Kolektif Üretim Atölyesi programının tamamına katılabilecek olmak
  • Farklı disiplinlerden ve mecralardan beslenen çalışmalara açık olmak

 

BAK Kolektif Video Üretim Atölyesi’ne son başvuru tarihi 3 Temmuz 2020.

 

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için linke tıklayınız > sehrebak.org