Basın Elçileri Trabzon’da Basın Açıklaması Düzenledi

Basın Elçileri Gönül Projesi kapsamında, Trabzon'da Karadeniz İle Güneydoğu Kardeşliği Pekiştirildi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin “Basın Elçileri Gönül Projesi” kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgemizden Mardin, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’tan 32 kişilik gazeteci ordusuyla, Türkiye’nin birliği-beraberliği ve kardeşliği ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) “Basın Mensupları Gönül Elçisi” projesi Trabzon’da 9-12 Şubat tarihleri arasında hayata geçirmeye başladı.

Güneydoğu’dan gelen basın mensupları bu gün TGC’yi ziyaret ederek ilk olarak ülkemizin birliği-beraberliği ve kardeşliği noktasında ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Güney Doğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve Yönetim Kurulu üyeleri, TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata, TRT Trabzon Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman, Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Atay, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Mustafa Yücekaya, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan, proje koordinatörü Ahmet Külekçi ve Trabzonlu basın mensupları ile birlikte Türkiye’nin birliği-beraberliği ve kardeşliği ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması düzenlendi.

Proje açılış konuşmasını yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanın Yusuf Turgut “Ülkemizin içinde bulunduğu durum biz gazetecilere ağır sorumluluklar yüklüyor. Bir şeyi bilmemiz gerekir, inançlar da etnik köken de ayrıştırıcı bir işleve sahip olamaz. Anadolu toprakları bin yıldır her etnik kökene, inanca, mezhep ve meşrebe kucak açmış, onları beslemiş, nesilden nesile aktarmıştır. Milli mücadelede birlikte hareket ettik, kader birliği yaptık. Kısa zaman içinde ne kadar acı yaşamış olsak da sonuç olarak bir fotoğraf ortaya çıktı ve o fotoğrafta görünen şu idi; Bölgesinde güçlü olmak isteyen, iddialı, tüm etnik ve mezhep çeşitliliği sosyal kültürel noktada büyük bir zenginlik ve kardeşliğin esası sayan ülkemize dış güçler kendilerine hizmet edecek şekilde rol biçmeye çalışıyordu. Şükretmek gerekir ki Türkiye’miz bu oyunun ve algı hareketinin kökünü kazımıştır. Bin yıldır dost olan, aynı tastan çorba içen, kız alıp veren, kültür elçiliği yapan insanlarımızın birbirlerine küs olması gibi bir şey nasıl düşünülebilir?...Bu toplantılar bize şunu hatırlatıyor, safları sıklaştırmalı ve daha sık bir araya gelmeliyiz. Bu bütünlük hiç şüphesiz, istikbale ve sonsuza uzanan dostluğun anahtarı olacaktır" dedi.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Ahmet Külekçi ülkemizin içinde bulunduğu şu hassas süreçte bu tür etkinliklerin çok anlamlı ve değerli olduğunun altını çizerek projenin ikinci ayağında ise Trabzon’dan gazetecilerin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ziyaret yapacaklarını ifade etti.

Yapılan konuşmalar ardından projeye emeği geçenlere plaket verilirken, toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Yapılan basın açıklamasının ardından Güneydoğu Anadolu’dan gelen gazeteciler Trabzon’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.