Mardin’in Midyat ilçesinde "2. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali" hazırlıkları son günlerine yaklaşıyor.

Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesince, ilçenin kültür, sanat, yaşam, yemek, el sanatları ile tarihi mekanlarının, gümüş ve taş işçiliğinin tanıtılması amacıyla düzenlenen "2. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali" program akışı belli olmaya başladı. Program 6 eylülde üstü yarı açık otobüs ile 16:00 ‘da Midyat Belediyesi önünde başlanıp Midyat Gümüşçüler çarşısında festival meşalesi yakıldıktan sonra Davul zurna eşliğinde festival alanına geçilecek.

Festivalde sizi karşılayacaklar arasında;

Alanda çocuk etkinlikleri  Açılışta Yöresel Kemençe sanatçısının karşılama müziği ve halk oyunlarının oynanması. Festival Açılış seremonisi Saygı duruşu ve İstiklal Marşı Açılış konuşmaları, devamında açılış konserini sunacak Anadolu medeniyetler topluluğu, Neva sel Türk müziği topluluğu, Mısra Türk müziği korosu ile Midyat Tanıtım videoları eşliğinde şiir dinletisi açılış gecesinin kapanışı da Murat Kurşun ‘un konseri ve havai fişek gösterisi olacak.

Festival ‘‘üç gün üç gece Midyat’’ sloganı ile üç gün devam edecek. Festival alanında Kadim ve rengarenk kültürümüzün gözbebeği telkâri gümüş işleme sanatı çalışmaları  ,taş işleme zanaatı örnekleri. Farklı medeniyetlerin ürünü olan zengin mutfağımız ve birbirinden lezzetli yöresel tatlar El emeği göz nuru el sanatları ürünleri Kültür sanat sokağı, eğlenceli ve medeniyet zenginliğimizi yansıtan konserler ve rengarenk sahne performansları bu festivalde!

Midyat 2. ‘‘ Uluslararası kültür ve sanat festivali’’ 6-7-8 Eylül tarihlerinde Midyat Festival Alanında! (Midyat otogar yanı) Tüm halkımız davetlidir! #midyatfestival