MARDİN - Mardin'in de 1984-87 yılları arasında Midyat’ta Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan askerler, 35 yıl sonra 3'üncüsünü düzenledikleri geleneksel buluşma için Midyat’ta geldi.

35 yıl sonra Midyat’ta gelen ve güvenlik güçlerine moral olmak isteyen askerler, Midyat Belediyesi önünde bulunan Anıt Park Meydanı’nda davul zurna eşliğinde karşılanmasının ardından, Gölcük Mahallesi Cumhuriyet Bulvarında bulunan Saklıbahçe’ de akşam yemeği verildi.

Onurlarına verilen akşam yemeğine, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Kalender Savaş Ünal, Belediye Özel kalem Müdürü Halil Polat ve Türkiye'nin değişik illerinden eşleri ile birlikte gelen terhis olan askerler katıldı.

Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, burada yaptığı konuşmada, 35 yıl önce burada başlayan dostluk, Türkiye’nin farklı illerinden gelmenize neden olduğunu ifade ederek, “Bu organizasyonların dilerim ki sayısının artması, bizim toplumumuz ancak dayanışma ile ayakta kalabilir. Umarım çocuklarınız içinde güzel bir örnek olur. Onalar da devam ettirir. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim. Midyat’ın güzelliklerini inşallah en güzle şekilde yaşayacaksınız.” Dedi.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri’ ise tekrar gelmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, önümüzdeki yıl yapılacak olan 3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali festivaline davet etti.

1985 ve 1987 yıllarında Midyat'ta jandarma komando olarak görev yapan Muharrem Hitit ise gurup adına konuşma yaprak, “Biz Midyat’ta çok güzel ağırlandık ve çok mutlu olduk. Bizleri en güzel şekilde ağırladığınız için çok teşekkür ederiz. Bizler sosyal medya’ da çok iyi görüşüyoruz. Yurt içinde ve yurt dışından gelen arkadaşlarımız var. Sosyal medyanın gücünü kullanıyoruz. Bağımız kopmadı ve her zaman görüşüyoruz.” Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı olarak plaketler verildi.

1985 ve 1987 yıllarında Midyat'ta jandarma komando olarak görev yapan gurup, Midyat’ta beyazsu, Dargeçit, İdil, Mor Gebriel manastırı, Konuk evi, gelüşke hanı, gümüşçüler çarşısı, ket müzesi, estel, han, cevatpaşa kışlası, gibi tarihi mekanları ziyaret edecek.

Resul Akıncı