Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen Mezopotamya Turu kitaplaştırıldı.  

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi, aynı zamanda Bisiklet Federasyonu Yönetim kurulu üyesi M. Zeki Kutlu'nun yazmış olduğu “Mezopotamya Turu” adlı kitabının tanıtım ve imza günü Midyat Kültür Evinde yapıldı.

Mezopotamya’yı ve özellikle Mezopotamya’nın Türkiye sınırları içerisinde yer alan şehirleri tarihiyle, gastronomisiyle, inançlarıyla ve kültürel yaşantılarıyla anlatıldığı kitapta, Başta Mardin olmak üzere Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın tanıtımı yer alıyor.

İmza günü münasebetiyle yazar Kutlu, Mart ayında düzenlenecek Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu hakkında bilgi verdi. Kitab’ın tanıtımına, Midyat belediye Başkan yardımcıları, Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, Mardin Bisiklet İl Temsilcisi ve Mardin Samsa Bisiklet Kulübü Başkanı Mehmet Samsa ile çok sayıda okur katıldı.

Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Zeki Kutlu'nun yazmış olduğu “Mezopotamya Turu” adlı kitabının ulusal ve uluslararası bisiklet yarışmalarının Güneydoğu’da yapılmasına öncülük etti. Yarışmaların koordinasyonu ve devamlılığı için yapılması gerekenleri şehirlerin yöneticileriyle birlikte planladı. Medeniyetler Turu ve daha sonra olimpiyat puanı veren Tour Of Mesopotamia Yarışmalarını yerel kahramanıyla romanlaştırıp okuyucularına sundu.

Yazar, Midyat doğumlu olup ilk, orta ve lise eğitimini ve gençliğini bu bölgede yaşamıştır. Şehirlerin yaşantılarını ve farklılığını çok iyi bilen ve yaşayan biridir. Çocukluk ve gençlik döneminde yaşadıklarını kitabına yansıtmıştır.

Kitap Açıklaması

Mezopotamya toprakları binlerce yıldır medeniyetlere beşiklik yapmıştır. Uygarlık burada neşvünema bulmuş ve yeryüzüne dağılmıştır. Günümüzde modern dünyanın savaş ve kandan başka bir şey sunmadığı bu topraklarda farklı dinler ve düşünceler birlikte yaşamış günümüze değin. Bu kitapta, ekmeğini kazanma uğrunda kullandığı bisikletiyle, ummadığı bir kapıdan giriş yapan bir gencin spor dünyasındaki başarılarını ve bu başarılara tanık olan Mezopotamya insanının hoşgörüsünü ve sevgisini okuyacaksınız.

(Tanıtım Bülteninden)

Kitap Adı: Mezopotamya Turu

Yazar: M. Zeki Kutlu

Yayınevi: Kırmızı ve Siyah

Hamur Tipi: 2. Hamur

Sayfa Sayısı: 176

Ebat: 14 x 21

İlk Baskı Yılı: 2020

Baskı Sayısı: 1. Basım

Dil: Türkçe

Barkod: 9786058004702