Mardin’in Midyat ilçesinde Kaymakamlık, Belediye organizasyonu ile Midyatlı İş adamları tarafından ramazanın ruhu toplu iftar etkinliklerinde yaşanıyor.

Yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği, manevi duyguların zirveye ulaştığı ramazan ayı dolayısıyla Hükümet Konağı önünde kuran iftar sofralarında yüzlerce vatandaşı iftar sofrasında buluşuyor.

İlçede yüzlerde vatandaşa sıcak yemek veriliyor. Yoksul ve dezavantajlı vatandaşlar, kurulan iftar çadırlarında birlikte iftar yapma imkanı bulurken, sıcak yemek yemeğin ardından çayını yudumluyor.

Geçtiğimi yıl Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin’in başlatmış olduğu geleneği bu yıl Midyat Belediyesi’ de destek verdi. Midyatlı hayırsever iş adamları tarafından, Ramazan ayı boyunca yüzlerce vatandaşlara iftar yemeği verilmesi sağlanıyor.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası, okunan akşam ezanın ardından, ilçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik'in yaptığı duasının ardından iftarlar açıldı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin iftara katılanlarla yakından ilgilenerek ayrıca taleplerini alıyor.

“Her gün Bin 500 kişiye iftar yemeği veriliyor”

Belediye Başkanı Veysi Şahin, iftar programının ardından yaptığı açıklamada, Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesi olarak sadece organizasyon yaptıklarını ilçenin zengin iş adamları tarafında Ramazan Ay'ı iftar verildiğini söyledi.

#VeysiŞahin Şahin, her gün ortalama Bin 500 kişiye iftar yemeği verildiğini kaydederek, “İftarı’ da hayırsever Midyatlı bir kardeşimiz veriyor. Her gün bir kardeşimiz üstleniyor. Bugünde Masum Yarış ve ailesi üstlendi. Kendilerine vatandaşlarımız adına şükran borçluyuz teşekkür ediyoruz. Vatandaş mutlu, herkes huzurlu ilçede Ramazan ayını gayet güzel bir şekilde geçiriyoruz. Yarında bir başka kardeşimi üstleniyor. Ramazan ayı boyunca sürecek” şeklinde konuştu.

Muhammed Cesur Demirdağ ise “Midyatlı iş adamları katkıda bulunuyor. İftar sofralarına genelde engelli, şehit aileleri, öğrenciler ve Midyat’ta dışarıda kalmış yemek isteyen herkes için düzenlenmesi çok güzel. Bu tür etkinliklere katkıda bulunan Midyat Kaymakamlığı ve Belediye’ye çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

İftarını açmak için Abdülnasır Uygur ise, “her akşam birlik ve beraberliğin pekişmesi için iftar programları yapılıyor. Burada Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı her çeşit insan var. Hayır, sahiplerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Hacı Esat Atalay’da, "İftarımız açtık, Şimdi de çayımızı içiyoruz. Allah razı olsun. Başta Belediye Başkanımız Veysi Şahin ve Kaymakamız Hüseyin Tekin’ ve tüm iş adamlarımızdan Allah razı olsun hayırları kabul etsin.” Dedi.

“Çocuklara pizza veriliyor”

Pizzalarını almak için gelen kız çocukları Tuğba Hüseyin ve Hatice İşler adlı çocuklarda, “bize yemek verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Ramazan ayı için bize pizza dağıtıkları için çok mutluyum. Çok teşekkür ediyorum”

İftar etkinliğine, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, Ömerli İlçe Müftüsü Muhammet Likoğlu, İftarı veren iş adamı Masum Yarış ve iftarını açan vatandaşlar katıldı.

Selahattin Erol