25 bin çocuk, ‘Çocuk Eğlence Parkı’nda mutlu oldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri parkında kurulan ‘Çocuk Eğlence Parkı’nda bir ayda yaklaşık 25 bin çocuk eğlenerek mutlu oldu.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Belediye imkânlarını teröre, dağa değil bu şehrin insanları için harcadıklarını belirterek; şöyle konuştu: “Mardin’imiz bir buçuk yılı aşkın süredir huzur kenti haline geldi. Bu şehirde çocukların, gençlerin, kadınların, engellilerin, esnafın yani herkesin yüzü gülüyor. Yaptığımız çalışmalarla tarihi kadim Mardin’i gülen bir şehir haline getirdik. Gülen ve mutlu bir şehir için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklar için birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Yaman, “Yaptığımız çalışmalarla çocuklarımıza ilkleri yaşattık. Mahalleme Havuz Geldi Projesi kapsamında binlerce çocuğumuz yüzmeyi öğrendi. Yazın Havuz Kışın Buz Pisti Projesi kapsamında, çocuklarımız, bu pistini ilk defa görerek, mutlu oldular. Okula giden çocuklarımızın çanta ve kırtasiye malzemesini biz aldık. Çocukların güldüğü ve mutlu olduğu bir şehir için çalışmalarımız devam edecek.” diye belirtti.

Çocuk Eğlence Parkında çocukların gönüllerince eğlendiğine işaret eden Yaman, şunları söyledi: “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında çocuklar için açtığımız, ‘Çocuk Eğlence Parkı’na çocuklarımız yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede 25 bin çocuğumuz burada eğlenerek mutlu oldu. Bizde zaman zaman onların ve ailelerinin mutluluklarına ortak olduk. Çocuklarımız her şeyin en iyisini hakkediyor.”