HDP'li 4 belediye başkanı gözaltına alındı

Mardin'de terör soruşturması kapsamında HDP'li Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü, Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez ve Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın'ın yerine görevlendirme yapıldı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü, Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın ve Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltına alındığı bildirildi.

Anayasa'nın 127. maddesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesine istinaden İçişleri Bakanlığının onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı ifade edilen açıklamada, Belediye Kanunu'nun 45. ve 46. maddeleri uyarınca üç belediyeye görevlendirme yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, Öncü'nün yerine Savur Kaymakamı Bayram Türker,  Özaydın'ın yerine Mazıdağı Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan, Esmez'in yerine de Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.

Şanlıurfa Valiliği, hakkındaki terör soruşturması kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından gözaltına alınan HDP'li Belediye Başkanı Hatice Çevik'in yerine Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş'ın görevlendirildiğini bildirdi.

Midyat Gundem Com