Çocuğundan kadınına, engellisinden gencine kadar farklı grupların mutlu olması hedefiyle çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi yaşlı vatandaşların da yanında olan işler gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi 2 yıl sürede 7 bin civarında yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşın öz bakımlarını, evde temizliklerini ve ibadethanelere taşınmasını sağladı. Bunun yanında toplu ulaşımda da 65 yaş üstü yaşlı vatandaşların ücretsiz faydalanabilmeleri için tüm olanaklar kullanıldı.

Yaman, “Dezavantajlı grupların hep yanıbaşında olduk”

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehirde yaşlıları hiçbir zaman unutmadıklarını ve bu konuda da sosyal sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi.

Yaman, şöyle konuştu.“Sosyal belediyeciliği en iyi şekilde yerine getirdik” ifadesini kullandı. Yaman, “İlimizde her yönüyle çalışmalarımızı yapıyor ve hemşehrilerimizin beklentilerini yerine getiriyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızı sürekli dinliyor ortak akıl ile şehrimizi yönetiyoruz. Bizler sosyal sorumluluklarımızı da her zaman ön plana aldık. detaylı çalışmalar ile sosyal sorumluklarımızda çığır açtık. Gerek “mardinmasa” birimi, gerekse Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız ile özellikle dezavantajlı vatandaşlarımızı hiç unutmadık. Bu konuda yaşlı vatandaşlarımızı da her zaman ön plana aldık” dedi.

Yaşlı vatandaşlarımız mutlu oldular

Yaşlı vatandaşlar ile ilgili yapılan çalışmalar ile de bilgi veren Yaman, “Biz ilimizde kimse yalnız olmayacak diyerek yaşlı ve bakıma muhtaç hemşehrilerimizin her zaman yanında olduk. Yaptığımız çalışmalar ise beğeni kazandı. Hükümetimizin ve devletimizin inisiyatifiyle başladığımız görevden bu yana geçen 2 yılda 7 bine yakın yaşlı hemşehrimizin öz bakımlarını, ev temizliklerini sağladık. Öte yandan ibadethanelere de yaşlı vatandaşlarımızı taşıdık. Ulaşımda 65 yaş üstü hemşehrilerimizin ücretsiz kullanımını sağladık ve bunu hassasiyet ile takip ettik. Belediyemiz bu tür çalışmalara devam edecek” diye konuştu.