Büyükşehir Belediyesi’nden 242 Çocuk Parkı

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden 242 Çocuk Parkı

Mardin Büyükşehir Belediyesi 1,5 yıllı dönem içinde şehirde çocuk dostu çalışmalar ile başarılı oldu. Çocukların kaliteli zaman geçirmelerinden sosyal olmalarına imkân tanıyacak birçok çalışmayı yerine getiren Büyükşehir Belediye, parklar ile ilgili de dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan çocukların il ve ilçe merkezlerinde yaşayan çocukların imkânlarından faydalanmasını isteyen Büyükşehir Belediyesi ağırlıklı kırsal mahalleler olmak üzere 242 park inşa etti. Öte yandan 5 büyük park da şehre armağan edildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehirde çocukların mutlu olması düşüncesiyle ağırlıklı kırsal mahalleler olmak üzere 242 çocuk parkı ve bunun yanında 5 büyük park bitirdiklerini dile getirdi.

Yaman, “İlimizde çocuklarımızın en iyi şartlarda yaşaması için çalışmalar yaptık ve yapıyoruz” dedi. Bu kapsamda çocuk parklarına da önem verdiklerine değinen Yaman, “Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak 1.5 yıllık dönemde yediden yetmişe tüm hemşehrilerimiz için çalıştık. Amacımız vatandaşlarımızın her yönüyle utlu oldukları bir şehirde yaşamasıydı. Biz sadece il ve ilçe merkezlerine hizmet etmedik. Kırsal mahallelerimizde önemli projeler ile tanıştı. Mahallelerimizin beklentilerini her zaman gözettik. Bu noktada şehir merkezi konforunda yollar, taziye evleri ve sosyal yaşam evleri gibi projeleri bitirdik. Kırsal mahallelerimizde en çok önemsediğimiz konulardan birisi de çocuklarımız ve onların yaşam alanları oldu. Bu konuda ciddi bir planlama ile hemen işe koyulduk” dedi.

Rekor denilecek sayıda çocuk parkını yaptıklarını ileten Yaman, “Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Çocuk Gülerse Şehir Güler’ sloganı her zaman önceliklerimiz oldu. Bu nedenle çocuklarımızın belki de en mutlu oldukları ve teknolojinin zararlarından uzak kaldığı parkların yapımını önemsedik. Başlattığımız çalışmayla kısa sürede rekor denilecek rakamlara ulaştık. 242 yeni çocuk parkını evlatlarımızın mutlu olması için hizmete açtık. Öte yandan 5 adet de büyük parkı hemşehrilerimiz için bitirdik. Büyükşehir Belediyemiz vatandaş odaklı çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.