Büyükşehir Belediyesinden Bir Çevre Dostu Çalışma

Mardin Büyükşehir Belediyesi çevreye duyarlı doğa dostu çalışmalar yaparak farkındalık sağlıyor.

Daha önce Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde atık pil ve bayat ekmek toplama gibi projeler yapılırken, son olarak atık yağlar ile ilgili önemli bir çalışmaya başlandı. Proje kapsamında belirlenen noktalarda atık yağlar toplanacak ve doğaya olan etkileri yok edilecek. Öte yandan atık yağ ile birlikte lastik ve tıbbi atıkların toplanması için de çalışmalar gerçekleştirilecek.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Gelecek nesillere güzel bir doğa bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

Yaman, “Büyükşehir Belediyemiz çevreye zarar veren her türlü maddeye karşı çalışma yapıyoruz. Çevreye duyarlı çalışmalara önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ilimizin doğasına ve çevreye karşı sorumluluk bilinci ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu nedenle gelecek nesillere güzel bir doğa bırakmak için projeler yapmaktayız. Bayat ekmek toplamanın yanı sıra atık pil ile ilgili çalışmaları hayata geçirmiştik. Şimdi ise doğaya önemli bir zarar veren atık yağlar ile ilgili çalışmamız başlıyor” diye konuştu.

Çevre dostu projelere önem veriyoruz

Yaman şöyle devam etti: “Bu çerçevede Sıfır Atık Projesinin önemli ayaklarından birisi de bitkisel atık yağların toplanmasıdır. Proje nedeniyle ilk etapta bitkisel atık yağları biriktirmek için belirlenen noktalara atık yağ bidonları yerleştirdik. Buralara evlerden ve işyerlerinden atık bitkisel yağların geleceğini ümit ediyoruz. Vatandaşlarımızın da konuya hassasiyet ile yaklaşacağına inanıyoruz. Oluşacak duyarlılık ile doğaya önemli bir katkı vermiş olacağız. Büyükşehir Belediyemiz çevre bilinci ile hareket etmeye devam edecek”

Bu arada bitkisel atık yağ toplama noktaları şu şekilde oldu: Migros marketleri, Yenikent Caddesi Emirgan Market, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı atık getirme merkezi ve Şar Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Zabıta Noktası.

Midyat Gündem