Büyükşehir Belediyesi’nden Kadınlar Günü Etkinlikleri

Yaman, “Kadınlarımıza bu anlamlı günü daha da anlamlı kıldık”

Mardin Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.  Bu kapsamda 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı adeta bir festival alanına dönüştü. Alanda birçok farklı ilden ve Mardin merkez ve ilçelerinden gelen kadınların el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Bunun yanı sıra yöresel oyunlar ve programlar yapıldı. Mardin halkının da yoğun katılım gösterdiği programda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman tüm stantları ziyaret etti. Ayrıca programda çeşitli kursları başarıyla tamamlayan kadınlara başarı sertifikaları verildi.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kadınların mutlu olması için durmadan çalıştıklarını söyledi.

Yaman şöyle devam etti:  “Her yıl bu etkinliğimizi daha da güzelleştirerek yapıyoruz” diye konuşan Yaman, “3 yıldan bu yana Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününde etkinlikler yapıyoruz. Her geçen yıl çok daha şenlikli programlar oluyor. Bu yıl da farklı bir çalışma yaparak Türkiye’nin her yerinden sivil toplum kuruluşları belediyeler bayan personelleriyle katıldılar. 23 ilden katılımcılar gelerek bizleri mutlu etti. Programlarımız çeşitli etkinlikler ile daha da zenginleşti. Bu vesileyle Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Huzurun etkisi

Yapılan bu tür etkinliklerin dikkatleri şehre çektiğine de dikkat çeken Yaman, “Son yıllarda Mardin huzuru kabullendi ve eski güzel günlerine geri döndü. Böylece Mardin tarihinde görülmedik misafir ağırladı. Geçen yıl 3 milyon turisti ağırlarken bu yıl bu sayıyı 5 milyona çıkacağına inanıyoruz.  Bu tür etkinliklerde gördüğümüz coşku da ilimizin güzel havasını bir kez daha yansıtıyor. Biz ilimizin bu güzel havasını muhafaza edeceğiz ve Mardin’e daha çok dikkat çekeceğiz” dedi.

Program daha sonra sanatçı Selçuk Balcı konseriyle devam etti.