Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman’ın talimatları doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi yeni koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkalığına bağlı ekipler, dezenfekte, temizlik, yıkama ve denetimlerinin yanı sıra sokak hayvanlarına yönelik yemleme çalışmalarına artırarak devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Artuklu, Midyat, Derik, Kızıltepe, Nusaybin olmak üzere 10 ilçede dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, tarihi mekanlar, tarihi sokaklar, ibadethaneler, Birinci Cadde, resmi kurumlar, iş yerleri, eczaneler, semt pazar yerleri, hastaneler, okullar, yurtlar, oteller, cadde ve sokaklarda dezenfekte devam ediyor.   

Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında, semt pazarlarında denetimlerine maske kullanımı, vatandaşların sebze ve meyve seçmemesi, tezgahlar arasında mesafeye uyulup uyulmadığı denetimlerini sürdürüyor. Lokantalar, restorantlar, pastahaneler ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları, sadece paket ve gel-al servisi yapmaları yönündeki denetim ve uyarılar devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında cadde ve sokaklarda temizlik ve yıkama çalışmaları sürüyor.  

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, güvenlik araçları, belediye araçları ve belediye hoparlörlerinden anons yaparak vatandaşların evlerinden çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Sokak hayvanlarına yemleme

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yayınlanan genelge kapsamında, koronavirüs nedeniyle bazı işyerlerinin kapanması ve insanların dışarıya çıkmamasıyla aç kalma riski ile karşı karşıya olan sokak hayvanlarına yemleme çalışmalarına artırarak devam ediyor.