İZMOD Üyeleri Mardin ve Diyarbakır’da

İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu üyeleri, Mardin ve Diyarbakır’a gezi düzenledi.

İZMOD, heyetini öncelikli olarak Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı İsa Tunç ağırladı. Mardin’de çeşitli temasların ardından Zinciriye Medresesi, Ulu Cami, Kasımiye Medresesi, Dara Antik Kenti, Deyrulzeferan manastırı ziyaret edildi.

Heyet daha sonra Midyat’ta geldi. Burada Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Rıfat Direkçi’yi ziyaret etti. İlçede mobilya ve dekorasyoncu imalatçıları Aydın Erol ve İrfan Rende’yi ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular. Heyet ilçe de Cevat Paşa Camii, Mor Gabrile Manastırı, Gümüşçüler çarşısı, kent müzesi, konuk evi, kültür evini gezdi. Beyazsu ve Nusaybin ilçesine geçen heyet geceyi Midyat Demirdağ otelinde geçirdi.

İZMOD, heyeti daha sonra Diyarbakır’a geçerek, burada, Diyarbakır İnşaat Yapı Malzemeleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası (DİYMESOB) Asım Asana tarafından karşılandı.

Asana, Diyarbakır’da İZMOD, heyetini karşılamanın mutluluğunu yaşadığını kaydederek şöyle konuştu: “hoşgörünün ve medeniyetin iki kentin temsilcilerinin bir araya gelişini önemsiyoruz. Diyarbakır genç ve dinamik bir şehir... Türkiye’de bu tür geziler kaynaşma, dayanışma, iş ve ticaret anlamında faydalı olacağına inanıyorum. Doğu ve Batı kaynaşması adına çok olumlu katkılar sağlayacaktır. Daralan ekonominin canlanması açısından önemi artacaktır. Ayrıca bu tür gezi ve kaynaşma insanlarımızın faydasına olumlu katkısı olacaktır. Bu anlamda İzmir’den gelen İZMOD üyelerini Diyarbakır’da ağırlamaktan mutluluk duyduğumu ifade edebilirim. Sıkıntılı zamanlardan geçiyoruz. Bu sıkıntılı coğrafyanın tam merkezindeyiz. Bu nedenle birlik ve beraberliğimiz oldukça önemli. Bu ürettiklerimizi paylaşmanın yolu huzur ve birlik beraberliğin sürmesinden geçiyor. Birlik beraberlik içinde hep birlikte çalışmalıyız.“ şeklinde konuştu.

İZMOD Yönetim Kurul Başkanı Hasan Özkoparan, ise İç pazarı artırmak için Güney Doğu Anadolu şehirlerine açıldıklarını söyledi. Oda Başkanlarının ilgi ve alakasından çok menün kaldıklarını ifade eden Özkoparan şöyle konmuştu. “memleketimizin mozaiğini doğu insanın ne kadar misafirperver olduğunu bizlere bir kat daha fazla gösterdi. Buraya gelmeden önce kaygılarım ve endişelerim vardı. Ama şimdi buraya geldikten sonra bütün bu endişelerimiz silindiği gibi kat kat artı. Keşke aramızda o kadar uzun mesafeler olmazsa da gidiş gelişlerimiz daha fazla olsa. Birbirimize daha fazla sarılabilsek iş ve ticaret hacmimizi artırabilsek çok iyi olacaktır. Buraya gelmek buranın insanını tanımak çok güzel oldu. Ben kendimi şu an burada İzmir’de Ege de dolaşıyor hissediyorum. Buraları çok güvenli, herkesin bölgeye gelip gezmesini istiyorum.” Şeklinde konuştu.

İZMOD Yönetim Kurulu üyeleri; Diyarbakır’da, Nebii Camisi, Su içi, Hz. Süleyman Türbesi, Arkeoloji Müzesi, Eğil baraj göletlini gezdi. Diyarbakır’da, Mekke ve Medine'den sonra en çok Peygamber ve Sahabe barındıran yer olan Eğil’e geçti.

İZMOD Yönetim Kurul Başkanı Hasan Özkoparan’na yönetim kurulu üyeleri, Munir Erol, Hakan Kabayiğit, Halil Bal, Bülent Şimşek, Yusuf Uslu, Arif Eroğlu, İmdat Kandemir ve eğitim danışmanı Zafer Koç eşlik etti.