Kültür Meydanı Tarihi Mardin’e Güzellik Kattı

Mardin Valisi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin’in tarihi güzelliklerine Belediye dokunuşuyla daha da anlam kattıkların ifade etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmaları ile turizme katkı veriyor. Şehirde sağlanan huzurun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesinin verdiği katkıyla 2018 yılında 3 milyon turisti ağırlayan Mardin’de değişim devam ediyor. Bu noktada daha önce Kültür Sokak, Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kültür Kafe’nin yanı sıra Şeyh Çabuk Cami ve Ulu Cami aksı, Hasan Ammar, Zahireciler ve Bakırcılar Çarşısı sağlıklaştırmalarını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, yapımını tamamladığı Kültür Meydanı ile göz kamaştıran bir mekanı daha ortaya çıkardı. Cumhuriyet Meydanı’na dokunuşlarıyla daha çok anlam katan Büyükşehir Belediyesi yerli ve yabancı turistlerin de beğendiği gözde bir alan oluşturdu.

Sokaklarda önemli değişim

Mardin Valisi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Şehrin tarihi alanlarının daha çok güzelleşmesi için projelerimizi hayata geçirdiklerini söyledi.

Yaman, “İlimiz son yıllarda en çok dikkat çekilen ve ilgi gören illerin başında yer aldı. Dillerin ve dinlerin huzur içinde bir arada yaşadığı kültürün ve tarihin buram buram koktuğu şehrimizde tarihi zenginliklerimize daha fazla anlam katmak için çaba veriyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz yıl sokak sağlıklaştırmaları konusunda ilk adımı atmıştık. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile başlayan restore çalışmamız akabinde Kültür Sokağı güzelleştirerek devam etmişti. Daha sonra ise Kültür Kafemizi bitirdik. Bununla yetinmeyerek 2018 yılı içinde sokak sağlıklaştırmaları ve tarihi çarşı yenilemelerini bitirdik” dedi.

Göz kamaştıran bir meydan

Son olarak yeni bir alanı daha kazandırdıklarını dile getiren Yaman, “Tarihi Mardin’in tüm sokaklarını daha çok cazip hale gelmesini istiyoruz. Bunun için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Biz yerli ve yabancı ziyaretçilerin en uğrak alanlarından birisi olan Cumhuriyet Meydanı’nda da önemli çalışmalar yapıyoruz. Yakın bir zamanda bu alan ilimizin en çok konuşulan yerlerinden birisi olacak. Bu vesileyle Kültür Meydanı’nı da hizmete açmanın heyecanını yaşıyoruz.  Bitirdiğimiz meydan şimdiden dikkat çekmeyi başardı. Ayrıca bölgeye daha da güzellik kattı. Büyükşehir Belediyemiz çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.