Mardin Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünce, kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında, İl Merkezi ve İlçelerimizde “Mal Varlığına Karşı Suçlarla Mücadele” kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada, “Mardin İl Emniyet Müdürlüğü personelimizce; kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında, 01.01.2020- 01.09.2020 tarihleri arasında İl Merkezi ve İlçelerimizde “Mal Varlığına Karşı Suçlarla Mücadele” kapsamında yapılan çalışmalarda;

“Evden Hırsızlık” 126 Olay,

“İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık” 119 Olay

  “Otodan Hırsızlık” 29 Olay,

“Oto Hırsızlığı” 5 Olay,

  “Motosiklet Hırsızlığı” 21 Olay,

“Yankesicilik” 8 Olay,

  “Yağma” 38 Olay,

  “Açıktan Hırsızlık” 167 Olay aydınlatılmış, Mal Varlığına Karşı Suçlarla ilgili olarak yapılan çalışmalarda toplam (777) Şüpheli Şahıs yakalanmış, bu şahıslardan (49) şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

2019 yılına göre İlimiz genelinde meydana gelen olaylarda %20 AZALMA olduğu, yine 2019 yılına göre SUÇ AYDINLATMA ORANINDA % 10 oranında ARTIŞ sağlanmıştır.

İlimiz genelinde mevcut huzur ve güven ortamının sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini için yürütülen çalışmalarımız kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam etmekte ve tüm güvenlik tedbirleri alınmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”