Bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu, 33 il ve ilçenin belediye başkanları ve personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yapılan teknolojik ve yazılımsal çalışmaların başarıyla devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyemiz e-belediye bilgi sistemine geçerek, yerelden genele işlerin daha kolayca sürmesini sağlayacağını kaydeden Yaman şöyle konuştu: “Bakanlığımız teknolojik anlamda başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Bugün ilimizde vatandaşlarımızın ve kurumların hayatlarını kolaylaştıracak bir uygulamanın bilgilendirme toplantısını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığımız vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak ve çağın gerekliliklerini göz önünde tutan çalışmalar yapıyor. Daha önce kurulan ve başarıyla sürdürülen MERNİS bu konuda sadece ülkemizde değil dünyaya örnek teşkil etmiştir. Aynı şekilde e-belediye sistemi de bizlere ve vatandaşlarımıza önemli kolaylıklar sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu ise, “Sistemi kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Daha önce farklı illerde bu konuyla ilgili toplantılarımızı yaptık. Bugün Mardin’de anlatacağımız çalışma belediyecilik hizmetlerini kolaylaştırmakla beraber vatandaşlarımız için de olumlu olacaktır” şeklinde konuştu.