mardinmasa 80 bin 500 kişiyi ziyaret etti

Yaman, “Vatandaşlarımızın ayağına gidiyor, sorunlarını bitiriyoruz”

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “mardinmasa” ekipleriyle şehirde kırsal mahallelerde çalmadık kapı bırakmadıklarını ve bu durumdan vatandaşların memnun olduğunu söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa “ birimi sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam ediyor. Şehirde yaşayan yediden yetmişe her kesimden vatandaşa ulaşan “mardinmasa” özellikle ihtiyaç sahibi dezavantajlı grupları unutmuyor. Başlatılan Sosyal Riski İzleme ve Önleme Projesi ise başarıyla sürdürülüyor. Bu bağlamda ilçelerde kırsal mahallelerde her haneye gitmeyi sürdüren “mardinmasa” kısa sürede Dargeçit, Nusaybin ve Kızıltepe olmak üzere 3 ilçede tüm kırsal mahalleleri ziyaret ederek 80 bin 500 kişinin evine misafir oldu.  Ziyaretler ile Mardin halkının istek ve önerilerini yerine getirilmekle beraber, gerçek ihtiyaç sahiplerinin de yaraları sarılıyor.

Sosyal sorumluluk projelerinde başarılıyız

Yaman, şöyle; “Büyükşehir Belediyesi görevini almamızın akabinde şehrimizi güzelleştirmenin yanında bir iyilik hareketi de başlattık. Sosyal projelerimize can vermek adına “mardinmasa” birimimizi kurduk. Ekiplerimiz kısa sürede Mardin halkı tarafından takdir gören işler yaptı. Toplam 27 sosyal projeyle örneğine az rastlanacak şekilde işler başaran “mardinmasa”, çocuklara, yaşlılara, kadınlara, engellilere ve Mardin’in her karış toprağında yaşayan hemşehrilerimize ulaştı. İhtiyaç sahiplerini de unutmayan ekibimiz yüzbinlerce vatandaşımızla yüz yüze görüşmeye devam ediyor. Sosyal Riski İzleme ve Önleme Projesi de önem verdiğimiz çalışmalardan birisidir” diye konuştu.

Hemşehrilerimizi yüz yüze dinliyoruz

Yaman şöyle devam etti: “Sosyal Riski İzleme e Önleme Projesi kapsamında birimlerimiz ilimizin en uzak kırsal mahallesi dahil olmak üzere haneleri ziyaret etmektedir. Birimlerimiz çok kısa bir süre zarfında Dargeçit, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinin tüm kırsal mahallelerine ziyarette bulunarak 80 bin 500 haneye konuk oldu. Ziyaretlerde vatandaşlarımızın durumları, istek ve önerileri de dikkate alındı. Çalışmamızla Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşlarımızın arasındaki bağ daha da kuvvetlenmekte, hemşehrilerimizin beklentileri ise karşılanmaktadır. Devam eden çalışmamızla ilimizde yüzyüze görüşülmeyen kimse kalmayacak ve kırsal mahallelerimizin beklentileri daha kısa sürede bitirilecektir. ‘mardinmasa’ ile vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz”