MARDİN - Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Bakan Vekili  Mustafa Yaman Mardin’in güzelliklerini anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini ve şehre dair en güzel vesikanın ise fotoğraflar olduğunu söyledi.

Masal Şehri Mardin isimli Karma Fotoğraf Sergisi açıldı. Sergide Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın yanı sıra Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP)  ve Global Photographers Union’un (GPU) fotoğraf sanatçısı Mustafa Kılıç ve yerel fotoğraf sanatçıları Sümer Yüksel ve Kerim Kan’ın Mardin ile ilgili çektiği fotoğraflar yer aldı. Serginin açılışını ise Vali Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman Eşi Gülseren Yaman ve protokol üyeleri gerçekleştirdi.

Mardin fotoğrafçılar için özel bir şehir

Sergide bir konuşma yapan Vali Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Mardin’de çektiğimiz, bizim gözümüzden ve objektifimizden Mardin’i tanıtalım istedik. Mardin’i çok seviyorum. Bazen kafamı dinlendirmek için sadece fotoğraf çekmek için sokak aralarını dolaşıyorum. Her yerde fotoğraf çekmek için yer ararsınız ama Mardin’in her yeri poz veriyor. Fotoğraf çekmek daha kolay. O nedenle fotoğraf çektikçe heyecanlanıyorum, fotoğraf çektik çe de dinleniyorum. Mardin gerçekten fotoğraf severler için güzel bir şehir” dedi.

Herkes görmeli

Mardin’i herkesin muhakkak görmesi gereken bir yer olduğunu vurgulayan Yaman, “Mardin dillerin ve dinlerin huzur içinde kardeşçe yaşadığı, taşların dile geldiği bir şehirdir. Şehir olarak bozulmayan nadir yerlerden birisi olan ilimiz aynı zamanda birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu izleri günümüze kadar taşımıştır. Güneşin doğuşu ve batışının bir özel olduğu Mardin, son dönemlerde devletimizin ve hükümetimizin sağladığı huzur ile hak ettiği yere gelmiştir. Bu nedenle bir kez daha belirtmek isterim ki, yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi masal şehrimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.