Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğü Kuruldu

Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğü Kuruldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağı yaptığı çalışmalar ile örnek olmaya devam ediyor. Bünyesinde açtığı Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğü ile sosyal sorumluluk denilebilecek çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, hizmete açtığı tam teşekküllü Hayvan Hastanesi ile başarılı operasyonlara imza atıyor. Son olarak asfalt ziftinde yaşam mücadelesi veren bir köpeği kurtaran ve sahibi tarafından eziyet gören bir atı da tedavi altına alarak tedavisi için İstanbul’a sevk eden barınak herkesin beğenisini kazandı.

“Hayvan Barınağımız Örnek Olmaya Devam Ediyor”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman bünyelerinde yer alan hayvan barınağının Türkiye’nin en başarılı barınaklardan birisi olduğunu söyledi.

Yaman, “Ekiplerimiz farklı türde birçok hayvanın tedavisini üstlenmekte ve sosyal sorumluluk örneği göstermektedir. Bünyemizde kurduğumuz Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğü ile daha güzel işler yapacağız. Hayvan barınağımız başarıları ile adından söz ettiren bir hale gelmiştir” diye konuştu.

Yaman, “Biz sokak hayvanları konusundan en başından bu yanan hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Gerek personel gerekse ekipmanlarımız konusunda günden güne gelişen hayvan barınağımızın çalışmaları takdir almaktadır. Biz bu konudaki hassasiyetimizi kurduğumuz Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğümüz ile gösterdik. Birimimiz son zamanlarda yaptığı çalışmalar ile başarısını bir kez daha göstermiştir. ” ifadesini kullandı.

Birimin yaptığı farklı çalışmalardan da örnek veren Yaman şunları kaydetti: “Birimimiz daha önce sosyal medyada yaptığı çalışmalar ile gündem yaratan bir konuma gelmişti. Bünyemizde yer alan hayvan ambulansı ve tam teşekküllü hayvan hastanesi ile ilimiz genelindeki tüm sokak hayvanlarını tedavi eden birimimiz, tedavisi mümkün olmayan at ve eşek gibi hayvanları İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere kendi imkanlarıyla sevk ederek tedavilerini sağlamıştı. Son olarak zifte bulanan ve ölmek üzere olan bir köpeği kurtaran birimimiz, çeşitli durumlardan kaynaklı gelen 40 civarında hayvanı da ameliyat ederek sağlığına kavuşturmaktadır. Biz sokak hayvanları konusunda örnek olmaya devam edeceğiz”