Tur aracı turistlerin gözdesi haline geldi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, dışardan gelen misafirlerin rahat bir şekilde şehri gezmesi için tur aracını hizmete aldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığınca, huzurun hakim olduğu dinlerin, dillerin ve kültürlerin kardeşçe yüzyıllardır birlikte yaşadığı tarihi şehir Mardin’de turist yoğunluğunu artırmak için çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. Hizmete alınan yanları açık tur otobüsü, şehre gelen turistlerin yeni gözdesi. Tarihi Cumhuriyet Meydanında tur otobüsüne binen yolcular, Birinci Cadde, Yeniyol Caddesi, tarihi Kasımiye Medresesi’nde oluşan yaklaşık bir saatlik şehir turu yapıyor. Tur aracı bazı mekanlarda durarak vatandaşların tarihi mekanlar hakkında bilgilendirilmesi sağlanıyor. Vatandaşlar, cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle anı çekerek ölümsüzleştiriyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, son bir yıldır Mardin’in turizm gözde kentlerinde biri olduğunu söyledi.

Yaman, Mardin’de sağlanan huzur ve güven ortamıyla birlikte film, dizi ve klip yapımcılarının ile fotoğrafçıların tercih ettiği mekanlar arasına girdiğini ifade ederek, şunları söyledi: “ Huzurla birlikte kentimizde son 8 yılda bir milyonun üzerinde turisttin ziyaret ettiği bir şehir haline geldi. Bizde bu yönde çalışmalarımıza yön veriyoruz. Tur otobüsü de bunlardan bir tanesi. Misafirlerimize yaklaşık bir saat tarihi bir seyre çıkartıyoruz. Misafirlerimiz bu uygulamadan gayet memnun. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” dedi.