Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) Mardin'deki ortaokul kız yurdunda kız öğrencilerinin yaptığı el emeği göz nuru el sanatları sergisi açıldı.

TÜRGEV merkezince görevlendirilen eğitmenler gözetiminde kız yurdunda kalan öğrencilere yönelik açılan sanatsal kurslar sona erdi. Örgün eğitime devam eden öğrenciler boş zamanlarını değerlendirmek üzere katıldıkları kurslarda ürettikleri el ürünlerini, sergide vatandaşların beğenisine sundu.

Yurdun bahçesinde açılan sergiye Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Halk Eğitim Müdürü Hamza Doğan, TÜRGEV Mardin Yurt Müdiresi Elif Günlüoğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Sergide öğrenciler tarafından hazırlanan Kudüs köşesi yine öğrenciler tarafından yapılan yöresel kıyafetlerin sergilendiği dikiş bölümü, keçeden yapılmış çeşitli çantalar, seccadeler, halat çantalar, boncuk takılar, guaj boya resimler, karakalem resimler, filografi sanatından çeşitli tablolar Mardin'in unutulmaya yüz tutmuş sanatlarından kumaşa ahşap baskı ürünleri sergilendi.

Ayrıca Okçuluk atölyesi öğrencileri gösteri yaptı yine sahne sanatlarında gitar saz ve işaret dili öğrencileri Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ve Ermenice şarkılar söyledi.

Mardin TÜRGEV temsilcisi ve yurt müdüresi Elif Günlüoğlu öğrencilere faydalı olmak adına birçok alanda atölye açtıklarını, atölye hocalarının alanlarında en iyi hocalar olduğunu, TÜRGEV'in öğrencilere sadece barınma hizmeti vermediğini aynı zamanda kendilerini geliştirmek adına çeşitli eğitimler verdiklerini söyledi.

Yurtlarında ünlü yazarlar akademisyenler misafir ederek öğrencilerle bir araya getirdiklerini belirten Günlüoğlu, şöyle devam etti: “gerek teknolojik gerek kültürel birçok alanda öğrencilerin ufkunu açmaya çalışıyoruz. TÜRGEV olarak yapılan çalışmaların karşılık bulduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Okula devam etmenin yanında boş zamanlarında hem kültürel anlam hem el sanatları anlamında zamanlarını değerlendirmek için bu şekilde verimli çalışmalar yapmaktadırlar. Burada gördüğünüz manzara ilerleyen yıllarda da devam edecek. Bu çalışmalar büyüyecek. Burada sivil toplum olarak TÜRGEV olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların çok ciddi bir şekilde burada karşılık bulduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Serginin açılışını gerçekleştiren Vali Yaman ve beraberindekiler sergi alanını dolaştı. Çeşitli dallarda yapılan çalışmaları gören sergi alanındakiler, öğrencileri beğeniyle tebrik etti.

Sergi alanında TÜRGEV kız yurdu müdiresi Elif Günlüoğlu, Vali Mustafa Yaman'a hediye takdim etti.

Sergi verilen ikramların ardından son buldu.