Ulaşımda Değişim Artuklu’da Devam Etti

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım sisteminde başlattığı revizyon devam ediyor.

Toplu ulaşım sistemi araç yenilemeleri Nusaybin, Derik, Kızıltepe ve Midyat’ın ardından Artuklu’da gerçekleştirildi. Değişimin Artuklu ayağı için ise 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Artuklu ilçesinde toplam 102 adet otobüsün değişimi nedeniyle gerçekleştirilen törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, AK Parti ’22. Dönem Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, protokol üyeleri otobüs sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman şehir içi ulaşımda değişimin devam ettiğini ve vatandaşların menfaatlerini gözeten bir yapıda ulaşıma güzellik kattıklarını söyledi.

Mardin’in sorunlarını bildiklerini ve göreve gelir gelmez bu sorunlara eğildiklerini ileten Yaman, “Mardin’e belediye başkanlığı için görevlendirildiğimizde ‘Sizin için çalışıyoruz’ diyerek göreve başladık. Her zaman vatandaşlarımız ile istişareler yaparak ilimize hizmet etme gayreti içinde olduk. Devlet disipliniyle çalışmalar yaparak Mardin’i güzelleştirdik. 2 yıl içinde Mardin’e 1 milyar 4 milyon TL yatırım yaptık. Bu miktarın en fazlasını 600 milyon TL ile Artuklu’da sağladık. Biz bütün projelerimizi yaparken heyecanımızı hiç kaybetmedik. Biz burada işlerimizi yaparken örnek olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek aldık” dedi.

Önce terörü bitirdik şimdi ise trafik sorunu bitiyor

Mardin’in en büyük sorunlarını yok ettiklerini vurgulayan Yaman, “İlimizin en büyük sorunlarının başında terör geliyordu. Terörden sonra ise trfaik sorunu geliyordu. Biz önce terör belasını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde topyekün mücadele ederek bitirdik. Trafik sorununu bitirmek için de planlarımızı yaptık. Uzmanlarla birlikte hareket ettik ve 2 yıl içinde aşama aşama bu sorunu yok ettik. Bugün ulaşımda değişimin 5. programını gerçekleştirdik. MARTUS ile birçok kolaylığa kavuşacağız. Akıllı kartlar ile ve diğer şehirler ile entegre bir sistem kuruyoruz. Yakın zamanda kullanacağımız kartları diğer illerde de kullanabileceğiz.  Yeni sistem ve değişimle ilgili çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Artık caddelerin durumu ve büyüklüğüne göre araçlar kullanıyoruz. Bu şehir bizim şehrimiz ve biz bu şehir için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz. Her güzel şey Mardin için. Sistemimiz ilimize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

Değişim rakamlara yansıdı

Artuklu ilçesindeki değişim hakkında bilgi veren Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Erol Bese, “Artuklu ilçesinde 102 adet araç değişimle yenilenmiştir. Bu araçların 94 tanesi engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygundur. Araçlarımız 6, 8 ve 12 metre olmak üzere sınıflanmıştır.  Yeni sistem trafikte rahatlamalara neden oldu. Daha önce Eski Mardin’de günlük 660 otobüs geçerken şimdi 330 adet 6 metrelik araç geçmektedir.  Ayrıca daha önce 6 adet olan güzergâh 13 adet güzergâh olarak revize edildi” dedi.