Yalın Konseri ile Binlerce Genç Coştu

Yaman, “Gençlerimizin desteği ile Mardin Mezopotamya’nın yeniden merkezi olacak”

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman; şehirde gençlerin mutlu olması hedefiyle etkinlikler yaptıklarını dile getirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi üniversite hayatına Mardin’de başlayan öğrenciler ve gençler için “Şehrime Hoş geldin” sloganıyla pop müziği sanatçısı Yalın konseri düzenledi. Artuklu Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleşen konsere Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın yanısıra binlerce genç katıldı. Konserde gençler Yalın’ın şarkılarıyla kendinden geçerken, unutulmaz bir gece yaşadılar.

Gençlerimizi önemsiyoruz.

Şehirde gençlerin mutlu olması hedefiyle durmadan çalıştıklarını aktaran, Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman;  “Bu düşünceyle gençlerimizin düşüncelerini alıyor ve onların istediği projeleri hayata geçiriyoruz” dedi. Eğitim ve öğretim hayatını başlamasıyla birlikte Mardin’e birçok farklı şehirden öğrencilerin geldiğini dile getiren Yaman, “Büyükşehir Belediyesi olarak üniversite hayatını ilimizde geçirecek öğrencilerimizi evlatlarımız ve ailelerini birer emaneti olarak görmekteyiz. Bu nedenle şehrimize gelen öğrencilerimizin rahat etmeleri ve mutlu olmaları için çaba vermekteyiz. Bu yıl öğrencilerimize en güzel şekilde yine ‘Hoş geldin’ demek istedik. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Gripin konseri ile öğrencilerimizi karşılamıştık. Bu yılda Yalın ile ‘Merhaba’ dedik. Öğrencilerimiz konserimizle moral buldular” diye konuştu.

Onlara has projeler

Gençlere yönelik çalışmalar ile şehri gençler için daha cazip kıldıklarını anlatan Yaman, “İlimizde gençlerimizin mutlu olmasını önemsiyoruz. Bunun için etkinliklerin yanı sıra gençlerimizin gidebileceği nezih ortamları da yapıyoruz. Bölgenin en büyüğü olma özelliğine sahip olan Gençlik Merkezimiz ve bilgi evlerimiz bu duruma en güzel örnektir. Öte yandan gençlerimizin spora yönelmeleri, kişisel gelişimlerini arttırmaları içinde çaba vermekteyiz. Biz bundan sonra gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gençlerimizle ilerleyeceğiz

Gençlerin desteği ve duası ile şehrin daha iyi yerlere geleceğine de vurgu yapan Yaman, “Bilindiği gibi 2 yıldan bu yana Mardin’de Vali olarak görev yapıyorum. Kasım 2016 tarihinden beri de  Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet ediyorum. Şahsım bu görevleri icra etmekle birlikte gençlerimizin bir abisi, amcası ve yoldaşıyım. İlimiz turizm olarak en çok tercih edilen illerin başında gelmektedir. Şu an otellerimiz u yoğunluk nedeniyle doludur. Bu sizin dualarınızla oluyor. Biz terörle mücadele etiğimiz gibi bu şehrin kültürüne sanatına ve sporuna katkı sağlıyoruz. Bu masal şehrini tekrar Mezopotamya’nın merkezin haline getirmek için sizin desteğinizi önemsiyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadesiyle sözlerine son verdi.