Mardin Büyükşehir Belediyesi yollar konusunda kırılan rekorların ardından çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Bu bağlamda olumsuz hava koşullarında dahi en uzak kırsal mahallelere bile hizmet götürmek için çaba veren Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını fedakarca sürdürüyor. Ekipler yeni yollar yapmakla beraber, mevcut yolları da en modern hale getiriyor.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehirde yol sıkıntısının kalmaması için zorlu hava şartlarına rağmen çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Mardin yol çalışmalarıyla örnek bir şehir haline geldiğinin altını çizen, Yaman, “Şehrimizde 2 yıl önce bizlere yerel yönetim görevi verilmesinin akabinde her alanda yoğun bir tempo ile çalışmaya başladık. İlimizin sorunlarını masaya yatırdık ve önceliklerimizi belirledik. Mardin’de en çok konuşulan sıkıntıların başında yol çalışmaları geliyordu. Bu nedenle yollar konusuna titizlikle eğildik. 2 yıl içinde rekor rakamlara ulaştık. İlimizde yol ağı olmayan kırsal mahallelerimiz vardı. ‘Gidemediğin yer senin değildir’ düşüncesiyle kırsal mahallelerimize modern yolları hediye ettik. Bozuk olan kırsal mahalle yollarını da sıcak asfalt konforu ile tanıştırdık. Bugün ilimiz sınırları içinde yer alan kırsal mahallelerimiz yolları konusunda kıskandıran bir özelliktedir. Yetinmedik çalışmalarımız hala tüm hızıyla devam etmektedir” şeklinde konuştu.

En zor koşullarda da çalışıyoruz

Ekiplerin olumsuz hava koşullarına aldırmadan yol çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizen Yaman, “Mevsim itibariyle kış aylarına girdik. Hava şartları her ne kadar olumsuz olsa da biz bu duruma aldırmaksızın ekiplerimizle sahada yer alıyoruz. Yollarımızı beklentilerin üzerinde bir duruma getirmek için mücadele veriyoruz. Netice itibariyle hemşehrilerimizin bu konuda takdirini kazanıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.