Olgunlaşma Enstitüsünde Resim Sergisi

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde “Mücevher-h-at” hat ve karma resim sergisi gerçekleştirdi.

Mazıdağı Aykut İlk Öğretim Okulu Öğretmeni Sanatçı Yedullah Önal,  Olgunlaşma Enstitüsünde “Mücevher-h-at” hat ve karma resim sergisi açtı.

Sergiye ev sahipliği yapan Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değer, "Mardin Olgunlaşma Enstitüsü, araştırma ve tasarımları ile bölgenin kültürüne ait motif ve sembolleri ürüne dönüştürerek kültürel hafıza oluşturmaya devan edeceğini söyledi.

Değer, Serginin 12 Nisan'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacağını belirtti.

Açılışa katılan sanatsever ve ziyaretçilere atölyelerde gerçekleştirilen çalışmalar yerinde tanıtıldı, üretim süreçleri ve ürünler sergilendi.

Programın açılışını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer ise, Mardin'in sadece kadim tarihi ile değil, el sanatları ile de uluslararası bir üne sahip olduğunu ve bu güzellikleri yaşatmaya devam etmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

Sergi programının açılışına İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şeyhmus Gürel,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Akdağ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Kusen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdurrahim Turgut, Seyit İzci, Hasan Berhuni, Mardin Gençlik Merkezleri Müdürü Yusuf Dağ ve sanatseverler katıldı.