MARDİN  – Mardin’in Midyat İlçe Belediyesince, kentte görev yapan basın mensuplarına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, eldiven, maske ve dezenfektandan oluşan set dağıtıldı.

Belediye Başkanı Veysi Şahin’in talimatıyla, koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik sahada görev yapan gazetecilere, koronavirüsten korunmaları için koruyucu maske, eldiven ve dezenfektan ürünlerinden oluşan set hediye etti.

Başkan Şahin, tüm dünyanın koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğine dikkati çekerek, Türkiye'de de salgına karşı belirli meslek gruplarının risk oranlarının yüksek olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, “Kurum olarak risk altında bulunan başta belediye ve sağlık çalışanları olmak üzere tüm gruplara yardımcı oluyoruz. Bu risk gruplarından bir tanesi de sahada çalışan değerli basın mensuplarıdır. Koronavirüsle mücadelede de etkin rol oynuyorlar. Halkımızın doğru bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi noktasında basın mensuplarının önemi ve rolü çok önemlidir. İçinde koruyucu eldivenler, maskeler, dezenfektan maddesi ve kolonya olduğu bir set hazırladık. Bu setleri gazeteci arkadaşlarımıza dağıtıyoruz. Onlara desteklerimiz devam edecek.” Dedi.

Başkan Şahin, “Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında ilçe sakinlerine ‘evde kalmaları’ çağrısını yineleyerek, ‘Evde Kal Midyat’, ‘Birlikte Başaracağız’ “dedi.

Hediyeleri, Belediye Özel Kalem Müdürü Halil Polat, AR-GE Müdürü Ali Alptekin ile Personel Müdürü Mehmet Onur, dezenfektan ürünlerini teslim etti.

Gazeteciler’ de, destekleri için teşekkür ettiler.