Midyat Belediye Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen bugün açılan berber ile kuaförlere, maske, eldiven ve dezenfektan desteğinde bulundu.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'in talimatıyla, 650 siper maske ile bez maske, eldiven Zabıtta Müdürlüğü tarafından, 130 berber, kuaför ve güzellik salonu işletmelerine teslim edildi.  Ayrıca berberlere uyulması gereken kurallar tebliği edildi.

Mehmet Zeki Tuncer isimli erkek berberi, randevu sistemine geçtiklerini ifade ederek, müşteriler arayıp geldiklerini söyledi. Tuncer, “Kurallarına uyuyoruz. Midyat Belediyesi'ne eldiven ve maske desteği için teşekkür ediyoruz." dedi.

Tıraş olmaya gelen Simon Dilmeç, “randevu sitemine uyarak geldim. Bugün berberlerin açılış günü, fırsattan istifade bizde tıraşımızı olalım dedik. Hijyen kurallarına uyulduğu için çok memnun kaldım." dedi.”

Mehmet Şükrü Dursun isimli berber esnafı’ da, müşteriden anlayış beklediklerini kaydederek, “yirmi yıldır bu mesleği yapıyorum. Ben elimden geldiği kadar bu mesleği büyük küçük demeden hizmet etmeye çalışacağım. Elim makas tutuncaya kadar devam edeceğim. Allah herkese ve bu mesleği yapanlara kolaylıklar versin. Biran önce bu salgın hastalık gider.” Dedi.

Bayan kuaförü Ayşegül Ürün ise, “Bugün itibariyle işyerimizi açtık. Randevu sistemine geçtik. Hijyen kurallarına uyuyoruz. Tek kullanımlık eldiven kullanıyoruz. Belediye bize maske, eldiven desteğinde bulundu. İşyerimizi açmadan öncede Belediye tarafından işyerlerimiz dezenfekte edildi. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.