MARDİN - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 97. yıl dönümü, Mardin’in Midyat ilçesinde kutlanıyor.

Törene, Midyat Kaymakam Vekili Dargeçit Kaymakamı Doğan Kemelek, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savcı Ahmet Soyhan, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, şehit-gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törenler Atatürk’ün anıtına çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Günün alam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Üsteğmen Aykut Yılmaz yaptı.

Üsteğmen Topçu yapığı konuşmada şöyle konuştu:”30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığımız büyük zaferin 97. Yılı ulusça kutlamanın haklı ve gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk Milleti kahraman Türk ordusuyla varlığına ve vatanına kast edenlere karşı 97 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden almış olduğu kudreti ile yeniden dirilerek topyekûn bir var oluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır.” Dedi.

Kaymakam Kemelek’in makamında kutlamaları kabul etmesinin törenler sona erdi.