Ensar Kitap Kahve, Midyat’ta Hizmete Girdi

Mardin’in Midyat İlçesinde, Ensar Vakfı tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yaptığı, ‘Ensar Kitap Kahve’, Midyat’ta Hizmete Girdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, hizmete giren Ensar Kitap Kahve, okunan mevlit ve yapılan dualarla hizmete girdi.

Ensar Vakfı Midyat Şube Başkanı Abdurrahim Kaplan, açılışta yaptığı konuşmada Bu proje kapsamında 3 bin 200 kitap, öğrencileri buraya gelip çay ve kahvelerini içip ikramlarını aldıktan sonra kitaplarını alıp okuyacaklarını söyledi.

Öğrencilerimiz dilerlerse de kitaplarını ödünç alabileceklerini kaydeden Kaplan, projelerinin devam edeceğini ifade ederek, “Allah hayırlara vesile kılsın.”dedi.

Ensar Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Ali Karayılan, bundan tam 40 yıl önce Ensar Vakfını kurmak üzere birkaç iyi adam yola çıkarak nesil yolu ile yola çıkmış o gün küçük bir mekânda vakıf kurduklarını söyledi.

Karayılan, “bugün gelinen noktada 170 şubesi, öğrenci yurtlarıyla, neşriyat çalışmalarıyla nesil derdini dertlenen o kurucuların atmış olduğu güzel tohumların fidana, ağaca çınara döndüğüne şahit oluyoruz. Ensar Kitap Kahve Midyat projesini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Türkiye’nin farklı yerlerinde 24 Kitap Kahve açılışı gerçekleştiriyoruz.” Dedi.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik’te, Ensar Vakfı, Midyatlı gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip gençlerin yetişmesini sağlayacak fen ilimleri ile birlikte dini eğitimlerini sağlayacak merkezin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’ ise, bizlerde okullarda okumanın yaygınlaşması cehaletin gerilmesi için çalıştıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, Ensar Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Koordinatör Turan Koç, Ensar Vakfı Midyat Şube Koordinatörü Adem Tekin, SGK İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selahattin Erol