Fırtına Midyat’ta elektrik direklerini devirdi, 60 köy enerjisiz

Güneydoğu’da etkili olan olumsuz hava koşulları Mardin’in Midyat ilçesinde elektrik şebekesini vurdu. İlçede fırtına nedeniyle aralarında TEİAŞ’a (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) ait yüksek gerilim hattını taşıyan direklerin de bulunduğu onlarca elektrik direği devrildi, hatlar koptu.

Alınan bilgiye göre, Midyat kırsalında öğleden sonra etkili olan yağış ve fırtına yüzünden ilk belirlemelere göre TEİAŞ’a ait 2, Dicle Elektrik’e ait ise 15 elektrik direği devrildi. Direklerin devrilmesi nedeniyle ilçe merkezi ve kırsaldaki 60 mahallaya enerji taşıyan iletim hatları koptu. Yaşanan bu durum nedeniyle Midyat ilçe merkezi ve kısalıdaki yerleşim birimleri enerjisi kaldı.

Midyat’ın bir kısmına elektrik verildi

Dicle Elektrik ekipleri, bir yandan elektrik şebekesinde hasar tespiti yaparken, diğer yandan başta ilçe merkezi olmak üzere elektriği bulunmayan yerleşim birimlerine enerji vermek için çalışma başlattı. Akşam saatlerinde Midyat ilçe merkezinin bir bölümüne elektrik verilirken, geriye kalan yerlere de enerji verilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Pazar Günü Elektirik Kesintisi Yapılacak

Öte yandan, 05 Mayıs Pazar günü 08:00 ile 17:00 saatleri arasında TEİAŞ Tarafından, PS4 TM yürütülecek bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi.

Midyat ve Dargeçit’in bütün mahallelerinde, Nusaybin dağiçi, dibek, taşköy, üçköy, ve üçyol, Ömerli’nin ise Akyokuş mahallerinde kesintiye gidileceği bildirildi.