Midyat’ta oto alım satımı yapan Yaşar Acar, 50 TL'lik banknotun orijinal ve değerli olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı.

Yaşar Acar, Antalya, Zonguldak'ta çıkan 50 TL'lik banknot için koleksiyonerlerin ve ilgililerin teklifini bekliyor.

Yaşar Acar, ön yüz sağ üst köşesinde '50' yazması gerekirken, basım hatasından dolayı '5' yazan paranın eline nasıl geçtiğini bilmediğini belirterek, şöyle konuştu: “Midyat da esnaflık yapıyorum oto alım işi ile uğraşıyoruz. Bu paranın ne kadar değerli olduğunu bilmiyoruz. Araştırdık internetten birkaç kişide böyle bir paranın olduğunu gördük. Merkez bankasının basım hatası diyebiliriz. Böyle bir paranın olduğunu gördük. Türkiye’de kaç tane olduğunu bilmiyoruz. Araştırdığıma göre iki üç tane var. Bilmiyorum biz dördüncü müyüz, üçüncü müyüz bilmiyoruz. Böyle değerli Türk Lirasının olduğunu tabi ki göstermek istiyoruz.” Dedi.

Televizyon ve internet sayfalarında böyle bir paranın olduğunu kaydeden Acar, “bende de 50 TL’likler vardı. Bende paraları kontrol ederken bir tanesi denk geldi. Onunda nereden geldiğini bilmiyorum. Alışveriş yaparken bir marketten ya da bir yerlerden elime geçti. Bankada birkaç arkadaşla görüştük. Paranın orijinal olduğunu ondan sonra birkaç kuyumcu arkadaşla görüştük. Para sayma makinasından da geçirdik. Paranın sahte olmadığını, orijinal olduğunu gördük. Merkez Bankasının hatası demeyelim ama böyle “0” olmadığını gördük. Böyle bir paranın bizde olduğunu belirtmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.