Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in özel davetlisi olarak ilçeye gelen Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mubarek Al-Shafi, ilk olarak Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’i makamında ziyaret etti.

Başkan Şahin burada Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mubarek Al-Shafi’ye plaket takdim etti. İki ülke insanın ve devlet nezdinde ilişkilerin güçlenmesi açısından önemli bulduğunu, Büyükelçi Al-Shafi’yi Midyat’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Büyükelçisi Salim Mubarek Al-Shafi ise, “Midyat tarihi dokusuyla büyüleyici bir kent. Tarihini ve kültürünü korumuş bir ilçe. Burada olmaktan son derece mutlu oldum. Nazik daveti için değerli Belediye Başkanı Veysi Şahin’e konuksever ve Midyat halkına çok teşekkür ederim.” Dedi.

Al-Shafi ve beraberindekiler, daha sonra Işıklar mahallesi ve Ulucami Mahallesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi.

Esnafla ve halkı ile bir süre sohbet eden Al-Shafi, Gümüşçüler çarşısı, beyazsu mesire alanı, Estel han, Cevat Paşa cami, kent müzesi, dara antik kent i ziyaret etti.

Al-Shafi, daha sonra Midyat’tan ayrıldı.