Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mubarek Al-Shafi, bir dizi temasta bulunmak üzere geldiği Mardin’in Midyat ilçesinde tarihi eski çarşıların restore çalışmalarını yerinde inceledi.

Cumhuriyet tarihinin Midyat ilçesinde yapılan ilk camisi olarak bilinen Cevat Paşa camisini ziyaret etti. Caminin içindeki nakışlı taşları ve mihrabı inceleyen Büyükelçisi Salim Mubarek Al-Shafi daha sonra Galuşke hanı ve Süryanilerin yoğun olduğu gümüş telkarı dükkânlarının bulunduğu tarihi çarşıyı gezdi. Burada esnafla tokalaşan Al-Shafi, vatandaşların büyük ilgisini gördü. Esnaflarla Arapça konuşan büyükelçi daha sonra Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ile birlikte Midyat’ın diğer tarihi yerlerini gezdi.


Katar Ankara Büyükelçisi Salim Mubarek Al-Shafi, Midyat ilçesine hayran kaldığını belirten Midyat Belediye başkanı Veysi Şahin, Büyük elçi Midyat ilçesinde davam eden restorasyon çalışmalarını yerinde izlediğini söyledi. Şahin,” Burada çalışmalar hakkında bilgi aldı. Midyat’ın meşhur telkari gümüş sanatının yapıldığı çarşıda Hem Müslüman hem de Süryani vatandaşlarımızla sohbet etme imkanı yakaladı. Midyat malum Arap kesiminin yaşadığı bir ilçemizdir. Halkımızla Arapça diyalog kurdu. Büyük elçi Midyat kentimizi çok beğendiğini söyledi. Burada olmaktan dolayı keyif aldığını bize iletti. Belediye olarak Arap ülkeleri ile iyi diyalog kuruyoruz. Buraya yatırım yapmak isteyen Arap iş adamlarını Midyat’a davet ediyoruz. İlçemiz hem tarihi hem de yatırım açısında bölgenin en huzurlu ilçesidir.”dedi.


Daha sonra yemekte bir araya gelen Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mubarek Al-Shafi’ye plaket takdim etti.