“mardinmasa” Mevlid Kandilinde de Midyat Vatandaşları Yalnız Bırakmadı 


Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” ekipleri maneviyatı olan gün ve gecelerde Mardinli vatandaşlar ile birlikte olmaya devam ediyor.


Daha önce bütün önemli kandil ve gecelerde 10 ilçede vatandaşların yanında olan “madinmasa” Peygamber Efendimiz Hz  Muhammed (SAV) nin doğum günü olan Mevlid Kandilinde manevi atmosferi Mardin halkı ile birlikte soludu. Midyat Nebi Camiinde cemaamte kandil simiti dağıtan ekipler, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman tarafından hazırlatılan kandil simitlerini de dağıtarak geleneği sürdürdü.

Mardin’de güzellikleri birlikte yaşamaya devam ettiklerini kaydeden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Bu güzel gece şüphesiz insanlık ve İslam alemi için çok önemli bir gecedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’nin doğum gününü en anlamlı bir şekilde yad ettik.  Bizler manevi havasını en dolu şekilde soluduğumuz Mevlid Kandilinde yine vatandaşlarımızın arasında olmak istedik. Bu özel geceyi hep birlikte yaşamak ve hep birlikte dua etmek amacıyla “mardinmasa” ekiplerimizle ilçelerimizde camilerde hazır bulunduk”  dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” olarak özel gecelerde vatandaşlar ile bir arada olmayı gelenek haline getirdiklerine değinen Yaman, “Her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi bu mübarek gecede de vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Burada en önemli amacımız hemşehrilerimiz ile bu ulvi geceyi beraber yaşamaktır. Ayrıca kandillerin vazgeçilmezi olan kandil simidi adetini de ilimizde yaşatmaktır. Hemşehrilerimiz de bizleri arasında görmekten mutlu olmaktadır. Bu vesileyle Mevlid Kandilini bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Midyat Gündem Com