Mevlid Kandili Midyat’ta ihya edildi

MİDYAT -  Mevlid Kandili, Midyat ilçesinde camilerde düzenlenen programlarla ihya edildi. Programlarda dualar edildi Hazreti Muhammed'e salavatlar getirildi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi Hazreti Muhammed’in (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla Midyat İlçe Müftülüğü tarafından yatsı namazının ardından Nebi Camii başta olmak üzere tüm camilerde düzenlenen programlar, yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile başladı.

Kur’an tilavetinin ardından Nebi Camii’nde üç dilde Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi, dualar edildi.

Midyat İlçe Müftüsü Muhammed Şafi Bilik, tüm Müslümanların kandilini kutladıktan sonra, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümü münasebetiyle bir araya geldiklerini söyledi.

Bilik, "Rebiülevvel ayının 12’nci gecesinde Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşrif etti. Bugün de bu vesile ile bu programı icra ediyoruz. Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlidi Şerif ve ilahilerin okundu. İnşallah tüm insanlık için, tüm İslam âlemi için, ülkemiz ve halkımız için hayırlara vesile olur. Yüce Allah, daha nice kandilleri ihya etmeyi cümlemize nasip eylesin. Özellikle çocuklarımıza Peygamber Efendimizin hayatını öğretelim, hatta ezberletelim. Gençlerimiz O’nu örnek almalıdır. Cenab-ı Allah, bizleri O’nun şefaatinden mahrum bırakmasın." dedi.

Mevlid Kandili'ni ihya etmek için camilere gelen vatandaşlara, lokum, tatlı ve kitap dağıtıldı.