Midyat Belediye Başkanlığı için AK Parti'de aday adaylığı süreci sona erdi

AK Parti'de, 31 Mart 2019'da yapılacak mahalli seçimler için belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 12 Kasım 2018 Pazartesi günü bitecek 2019 Mahalli İdareler Seçimleri Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları, 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17.00’ye kadar uzatılmıştı.

Yoğunluktan dolayı başvuru sürecini bugüne kadar uzattıklarını belirten AK Parti Midyat İlçe Başkan yardımcısı Yarış, "Başvurusunu yapan bütün aday adaylarına partimize gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Midyat Belediyesi için 13 adayımız başvuruda bulundu. Önceki seçimlerde aday formu doldurulmak suretiyle başvuruların alınıyordu. Bu yıl bir ilk yapıldı ve bu doğrultuda önce gerekli belgelerin sisteme girildi.  Ardından aday formunun imzalanabildi. Böylece eksik belge probleminin ortadan kalktı ve her şeyin sistem içerisinde işlendi. 18 Kasım Pazar günü tüm Türkiye'de internet üzerinden temayül yoklaması yapılacak. Mardin’de de il merkezinde kapalı spor salonunda yapılacak.” Şeklinde konuştu.

Midyat Belediye başkanlığı için aday adayların isimleri ise alfabetik sıraya göre şöyle sıralandı. Son bilgilere göre aday sayısı 12 oldu. Ayrıca aday adaylık başvuruları saat 24:00 kadar devam edeceği kaydedildi. 

  1. Abdulhakim Çelik (Serbest)
  2. Abdulhakim Kaya (Yönetici)
  3. Abdürrahim Kaplan (İmam-Hatip)
  4. Avni İşleyen (Esnaf)
  5. Dalin Midyat (Avukat)
  6. Gürsel Ekmen Miroğlu (Avukat)
  7. Hüseyin Çelebi (İnşat Mühendisi)
  8. Hüseyin Yıldız (Doktor)
  9. İzzettin Aslan (Ticaret)
  10. Metin Fırat Aksoy (Öğrenci)
  11. Muharrem İleri (Ticaret)
  12. Murat Erdinç (Esnaf)

Ayrıca ana sayfamızda bulunan anketimize katılarak hangi adaya oy vermek istediğinizi lütfen işaretleyiniz.

ANKET İÇİN TIKLAYINIZ