Ankara İller İdaresi Şube Müdürlüğüne tayin olunan Midyat eski Kaymakamı Hüseyin Tekin'in yerine atanan Midyat'ın yeni Kaymakamı Tekin Dündar görevine başladı.

Yeni Kaymakam Dündar görevine başlayarak daire amirleri ve personeliyle tanıştı. İlçede görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerinin ziyaret ettiği Kaymakam Dündar, Midyat'a geldiği için mutlu olduğunu ve görevini layıkıyla yapmak için tüm kurum ve kuruluşlarla vatandaşların hizmetine koyulacaklarını ifade etti.

"Midyat çok özel ve güzel bir kent"

Dündar gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"8 Ağustos 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mardin'in kadim şehri Midyat'a atandım. Midyat tabi ki farklı kültürlerin ve inançların çok güzel harmanlandığı, insanların huzur içerisinde bir arada yaşadığı güzel ve özel bir kent. Biz de bu kentin güzelliklerine inşallah daha çok güzellik katmak için çaba sarf edeceğiz. Buradaki potansiyeli insanların refahına katkı sunacak şekilde projeler geliştirerek inşallah daha yukarılara çıkarmaya gayret edeceğiz. Tabi ki burada herkesle ve her kesimle istişare ederek ve onların fikirlerine öncelik vereceğiz. Çünkü burada yaşayan insanlarımız burada oturuyorlar ve şehrin güzelliklerini de sıkıntılarını da yaşıyorlar. Bizim de burada görevimiz vatandaşlarımızın, insanlarımızın yaşamış olduğu sorunları sıkıntıları dar boğazları inşallah aşmaktır. Tabiî ki bunları aşarken onların fikirleri yol gösterici olacaktır. Onların destekleri bizim işimizi kolaylaştıracaktır. Bu minvalde güzel Midyat'ımıza hep beraber hizmet etme gayretinde olacağız. Biz devlete bir bütün olarak bakıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımızın hizmeti için görevlidirler. Bu kurumlarımızın dayanışması ve yardımlaşması kamu işinin ve vatandaşlarımızın günlük yaşamının daha çabuk ve huzurlu şekilde devamına katkı sağlayacaktır. İnşallah kurumlarımız, esnafımız, vatandaşlarımız ve medyamızla Midyat'ımızın daha ileri bir noktaya taşınması noktasında hep birlikte gayret göstereceğiz. Hedefimiz, çabamız inşallah bu şekilde olacaktır."

Tekin Dündar kimdir?                                                                    

1988 tarihinde Şırnak'ın Silopi ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Silopi'de tamamladıktan sonra, 2004 yılında girdiği Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 2008 yılında mezun oldu. İçişleri Bakanlığının 2008 yılında açmış olduğu Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak, mesleğe Şırnak Kaymakam adayı olarak başladı. Sırasıyla il merkez stajı, teftiş stajı ve kaymakam refikliği stajlarını tamamladıktan sonra Amasya ili Taşova ve Denizli ili Baklan ilçelerinde Kaymakam vekilliği yaptı. Daha sonra 2010 yılında bir yıl süreyle yurt dışı stajı ve dil eğitimi için Almanya'nın Schwäbisch Hall kentine gönderildi. Burada Almanya'nın merkezi ve yerel yönetimleri ile özel sektörü üzerinde kapsamlı seminerlere katıldı.

Mart 2012-Eylül 2014 tarihlerinde Mersin'in Gülnar ilçesinde, Ekim 2014-Aralık 2016 tarihleri arasında Batman'ın Sason ilçesinde Kaymakamlık görevini yürüten Dündar, Resmi Gazetede yayınlanan 1 Aralık 2016 tarih ve 2016/861 sayılı müşterek kararnameyle Çaldıran Kaymakamlığına atandı. Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Kent ve Çevre Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yapan Dündar, evli olup, bir çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Süleyman Tunç