Mardin’in Midyat ilçesindeki lise öğretmen ve öğrencilerinden örnek bir yardımlaşma projesi  sergilendi

Midyat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri  nezaretinde "İhtiyacın Varsa Al, İhtiyacın Yoksa As"adlı elbiselerini paylaşma projesi  takdirle karşılandı.

İhtiyaç fazlası elbiselerini ihtiyacı olanlarla paylaşmak, israfın önüne geçmek ve yardımlaşma duygusunu öğrencilere aşılamak amacıyla başlatın proje kapsamında binlerce elbise Midyat Barış ve Kardeşlik Parkı’nda açık alanda ihtiyacı olanların alması için konuldu.



İlçe halkı tarafından oldukça takdirle karşılanan projeye büyük destek geldi. Elbise ihtiyacı olan çocuk, kadın,genç ve yetişkinler  kendilerine uygun elbiseleri seçerek aldılar.

Projenin gözlemci ve koordinatörü Midyat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni  Sezen Gümüş proje ile ilgili yaptığı açıklamada, asıl amaçlarının öğrencilerine paylaşmayı aşılamak ve israfın önüne geçmek olduğunu  söyledi.

Gümüş, şöyle konuştu, ” Projemizin asıl amacı öğrencilerimize paylaşmayı ve yardımlaşmayı anlatmak, onlara bu duyguyu tattırmaktır. İsrafın önüne geçerek öğrencilerimize bunu vurgulamak istiyoruz. Okulumuzda çocuklarımızın ve ailelerinin kullanmadıkları kullanılabilir kıyafetleri toplayıp Barış ve Kardeşlik Parkı’na getirdik. Yaklaşık 1500-2 bin  kıyafeti burda ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıttık.Yine bu proje kapsamında vatandaşlarımızda kullanmadıkları kıyafetleri buraya getirdiler.İhtiyacı olanlar kullandılar.”dedi


Proje destekçilerinden Midyat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Hamdiye Ağırman ise, "İhtiyacın varsa al,ihtiyacın yoksa projemiz kapsamında ihtiyacı olanlar biriktirdiğimiz kıyafetleri alıyorlar. Bence çok güzel bir proje oldu. İnsanlar çok katkı sağldığını düşünüyorum. Arkadaşlar eğer okula elbise getirirlerse tekrar dağıtacağız.”şeklinde konuştu.

Elbise almak için gelen Silva Muhammed adlı Suriyeli küçük kız ise katkı sağlayan herkese teşekkür etti.